08. 05. 2018 - 18:47
FORMULA STIŽE U GLAVNI GRAD BiH Dogovor je veoma blizu!
907
Shares
FORMULA STIŽE U GLAVNI GRAD BiH Dogovor je veoma blizu!

FORMULA E

FORMULA STIŽE U GLAVNI GRAD BiH Dogovor je veoma blizu!

08. 05. 2018 - 18:47
0
Shares

Niko nije mogao očekivati da će Formula nekad doći u glavni grad Bosne i Hercegovine, ali na kraju je zapravo sve veoma blizu realizacije. Ne radi se naravno o najvećem rangu takmičenja u Formuli, ali radi se o novom takmičenju koje je tek u četvrtoj sezoni. No prognoze su takve da bi Formula E ili električna Formula mogla veoma brzo da stekne veću popularnost od Formule 1. Radi se o spretnosti igrača, a ne o tome da zapravo timovi imaju najveću ulogu, a to je nešto što 'pali' gledatelje kojih je sve više i više.
 


Abdulah Skaka potvrdio je kako su nakon mukotrpnih nekoliko mjeseci pregovora uspjeli da se nametnu Albertu Longu i ovakva atrakcija mogla bi donijeti nevjerovatan skok turizma u našem glavnom gradu. Utrka bi se vozila kao ona u Monacu kroz ulice grada i prolazila bi kroz Titovu ulicu ukoliko dođe do konačnog dogovora. Jean Todt je čovjek koji je organizovao sve, a on je bio dio legendarnog tima Michaela Schumachera. Bolidi u Formuli E dostižu brzinu i od 200 km/h. Popularnost uveliko dižu i nekadašnji vozači Formule 1, a radi se o Nicku Heidfeldu, Lucasu Di Grassiju, Nelsonu Pique Junioru, Kamuiju Kobayashiju, Sebastianu Buemiju i Jean-Ericu Vergneu. 

db40x1cxuaaxrro

Ove sezone 10 gradova ima priliku da ugosti Formulu E, a radi se o Hong Kongu, Marakešu, Santijagou, Meksiko Sitiju, Punta del Esteu, Rimu, Parizu, Berlinu, Cirihu i Njujorku. Zamislite da naš glavni grad bude među ovim sjajnim gradovima... Virginija, BMW i Audi imaju svoje bolide u Formuli E, a sponzori su DHL, Boss, Alianz, Julius Bar, Michelin, Tag Heuer i velika bi stvar da svi oni dođu u naš glavni grad. FOX, Canal plus i Eurosport prenose sve vožnje, a uskoro bi trebalo biti poznato da li ćemo i zvanično dobiti ovo takmičenje. 

Učitaj još novosti