02. 05. 2018 - 17:49
VELIKE PROMJENE U F1 Stiže nam spektakularna utrka već od...
907
Shares
VELIKE PROMJENE U F1 Stiže nam spektakularna utrka već od naredne godine

TREBALO BI SE VOZITI U MIAMIJU

VELIKE PROMJENE U F1 Stiže nam spektakularna utrka već od naredne godine

02. 05. 2018 - 17:49
0
Shares

Liberty Media, grupacija koja je od Bernieja Ecclestonea kupila Formulu 1 i od tog trenutka iznijela niz planova za poboljšanje najprestižnijeg automobilističkog sporta, nastavlja raditi na novostima. Kalendar takmičenja jedna je od stvari za koju su najavili veliku reorganizaciju. Tako su, između ostalog, predvidili čak 25 utrka u sezoni umjesto ovosezonske 21.

Sada su otišli i korak dalje jer je Formula 1 na svojoj službenoj stranici objavila prijedlog održavanja utrke u Miamiju. S tim u vezi, održan je i sastanak s čelnicima tog grada, a svoje dojmove prenio je Sean Bratches, direktor marketinških operacija Formule 1.

"Gradsko vijeće Miamija napravilo je važan korak dodavanjem rasprave o utrci u Miamiju na dnevni red. Bude li to odobreno, naći ćemo način kako da već u 2019. godini imamo Veliku nagradu Miamija", kazao je Bratches, istakavši: "Formula 1 je sport koji ima više od pola milijarde navijača širom svijeta, to je najveći trkaći spektakl na planeti, a status Miamija kao jednog od najslikovitijih svjetskih gradova, u kombinaciji s robusnom i turističkom infrastrukturom, čini ga savršenim odredištem za održavanje utrke."

Uskoro u proceduru ide rasprava o održavanju utrke, a ako prijedlog naiđe na plodno tlo, u Miamiju bi se trebalo voziti već u oktobru naredne 2019. godine. Sasvim je sigurno da dolazak F1 u Miami neće imati nikakva utjecanja na utrku u Austinu. U Teksasu će se i dalje voziti Velika nagrada Sjedinjenih Američkih Država.

Učitaj još novosti