01. 05. 2018 - 19:47
ISPOVIJEST VELIKE ROMINE ZVIJEZDE "Odrastao sam na ulici, krao...
907
Shares
ISPOVIJEST VELIKE ROMINE ZVIJEZDE

RADJA NAINGGOLAN:

ISPOVIJEST VELIKE ROMINE ZVIJEZDE "Odrastao sam na ulici, krao sam jer nisam imao šta jesti"

01. 05. 2018 - 19:47
0
Shares

Roma je senzacionalno dospjela u polufinale Lige prvaka izbacivši favorizovanu Barcelonu. Sada se Vučica nada da i sutra može ponoviti nešto slično, te iznenaditi i Liverpool koji na "Olimpico" stiže s visokih 5:2.

Sigurno da će dosta toga ovisiti o raspoloženju našeg Edina Džeke, a svakako i Radje Nainggolana. Sjajni veznjak je motorna snaga rimskog sastava, a za "The Times" se prisjetio izuzetno teških trenutaka tokom djetinjstva.

"Uglavnom sam odrastao na ulici, dolazio bih kući jako kasno. Nisam baš učio… Da, pravio sam i neke greške, nekad bih, zbog gladi, i ukrao nešto kako bih imao šta pojesti. Jer nisam si mogao priuštiti apsolutno ništa", priznao je reprezentativac Belgije.

Otac ih je napustio dok je Radja bio dijete, a majka mu je umrla 2010. Tada si je na leđima tetovirao anđeoska krila, na jednom je datum njezina rođenja, na drugom smrti. Igrao je u Belgiji, dok ga nisu uočili skauti i kao 17-godišnjaka odveli u Italiju. Uprkos brojnim ponudama, nikad nije otišao iz Italije, gdje je igrao za Piacenzu i Cagliari, te od 2014. za Romu.

nainggolan

Kao klinac igrao je za belgijski Germinal Beerschot, a onda sa 17 godina stigao u Italiju, gdje je proveo cijelu karijeru. Već nekoliko godina priča se o njegovom mogućem odlasku u Chelsea, Kinu i drugdje, ali on je i dalje tu i jedan je od najvažnijih igrača rimske ekipe...

"Već deset godina pišu o meni da odlazim, ali još sam ovdje. Dobro mi je i imam sve, porodica uživa. S Chelseajem postoji nešto, nije se ostvarilo, prošle sezone nakon što su osvojili Premier ligu."

nainggolan-dzeko-de-rossi-roma

"Volim engleski nogomet, volim gledati njihove utakmice, ali imam skoro 30 godina i teško mi se ponovo pokrenuti. I mrzim kišu, u Liverpoolu smo bili dva dana i ni trenutka nije prestala padati kiša."

Učitaj još novosti