14. 05. 2018 - 00:10
TOP 5: NAJVEĆI “FREE” TRANSFERI SVIH VREMENA Broj 4 je sve...
907
Shares
TOP 5: NAJVEĆI “FREE” TRANSFERI SVIH VREMENA Broj 4 je sve zatekao!

OD MCMANAMANA DO POGBE

TOP 5: NAJVEĆI “FREE” TRANSFERI SVIH VREMENA Broj 4 je sve zatekao!

14. 05. 2018 - 00:10
0
Shares

U vrijeme kada su cijene igrača abnormalno visoke, prava je rijetkost da klubovi dovode igrače “Bosmanovim” pravilom, prema kojem nogometaš prelazi u drugi klub bez nakdnade nakon što mu istekne ugovor. Nekada je situacija bila drugačija, te su mnogi veliki igrači napuštali klub bez odštete jer su ih klubovi proglasili ili nevažnim ili igrači nisu željeli produžiti ugovor.

mcmanaman

1. Steve McManaman (Liverpool – Real Madrid, 1999)
Dijete Liverpoola te u to vrijeme ponajbolji igrač ovog kluba odlučio je da ne produži saradnju te da po isteku ugovora napusti klub. Tada je krenula borba za njegov potpis, a on se odlučio za Real Madrid. Napdač Reala Raul je priznao da je bio protiv dolaska McManamana, jer je bio skeptičan zbog njegovog kvaliteta. McManaman je dokazao suprotno i bio je ključni igrač Reala u pohodu na tri titule u Španiji i dvije u Ligi prvaka u razdoblju od četiri godine.

campbell-sol

2. Sol Campbell (Tottenham – Arsenal, 2001)
Najomraženija ličnost među navijačima Tottenhama i dan danas je Sol Campbell. On je važio za najboljeg defanzivca u ligi kada je odlučio preći u najvećeg rivala Tottenhama, Arsenal i to bez naknade. Sa Arsenalom je osvojio tri FA kupa, dvije lige i igrao finale Lige prvaka gdje je bio i strijelac.

Esteban-Cambiasso_3010069b

3. Esteban Cambiasso (Real Madrid – Inter, 2004)
Poslije Makelela najveća greška Reala kada je u pitanju pozicija zadnjeg veznog. Cambiasso je u Interu izrasto u najboljeg defanzivnog veznog na svijetu, a u sjajnoj Interovoj generaciji je sa njima osvojio pet titula prvaka Italije i Ligu prvaka.

moutinho-pirlo

4. Andrea Pirlo (Milan – Juventus, 2011)
Igrač koji je otpisan u Milanu zbog godina te zbog mišljenaj uprave da je njegovo najbolje vrijeme prošlo. stigao je u Juventus gdje je doživio drugu mladost. Bio je najbolji playmaker na svijetu, dominirao je sa Juventusom u Italiji, u Evropi je dva puta igrao finale Lige prvaka.

5. Paul Pogba (Manchester United – Juventus, 2012)
Otišao je bez odštete u Juventus, a nakon nekoliko godina je vraćen u klub za cifru od preko 100 miliona eura. Sa Pirlom je činio ponajbolji središnji duo na svijetu i bio najbolji igrač Juventusa. Nakon povratka u United pao je u formi te je odlazak iz Uniteda ponovo moguća opcija.

Učitaj još novosti