01. 05. 2018 - 15:45
E BAŠ MU IDE Bolji igrač ili biznismen? Zvijezda Reala...
907
Shares
E BAŠ MU IDE Bolji igrač ili biznismen? Zvijezda Reala abnormalno zarađuje i van terena

SERGIO RAMOS

E BAŠ MU IDE Bolji igrač ili biznismen? Zvijezda Reala abnormalno zarađuje i van terena

01. 05. 2018 - 15:45
0
Shares

Karijere svih sportista pa tako i nogometaša su relativno kratke i zbog toga nekolicina igrača odluči pokrenuti neki vlastiti posao izvan svijeta nogometa. Po tome su poznatii Barcelonini Gerard Pique, Andres Iniesta, Leo Messi koji su posao izvan nogometa sagradili zahvaljujući svom ugledu u najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

Prema navodima El Paisa, njihov je primjer slijedio i kapiten Real Madrida, Sergio Ramos koji je u svijet biznisa ušao relativno davno, 2004. godine kada je igrao u Sevilli. Osnovao je firmu pod imenom Sermos 32 SL, a taj je broj odabrao jer ga je nosio na dresu kluba iz Andaluzije, dok je tvrtka osnovana kako bi pratila iskorištavanje autorskih fotografija. Tako je kapiten kraljeva započeo poslovnu karijeru, a procjenjuje se da je do sada zaradio preko 100 miliona eura, a u te poslove Ramos je uključio i brojne članove svoje obitelji.

Španjolski reprezentativac danas posjeduje pet tvrtki, koje se bave različitim djelatnostima, a Sermos 32 je zadužena za vođenje osobne web stranice igrača. Pretpostavlja se kako je ova tvrtka uprihodila oko 37 miliona eura. Isto tako, Ramos ima i nekoliko kompanija specijaliziranih za građevinske poslove pa je tako Gestora Mediterranea de Infraestructuras sudjelovala u izradi sportskog kompleksa u Marbelli.

ronaldo-ramos

Za 18 miliona eura kupio je zemlju od tvrtke Banco Populare, koja je otišla u stečaj, a znatni kvalitativni skok Ramosov posao je doživio osnivanjem Albise, preko koje je investirao u shopping centar u gradu Espartinasu. Zahvaljujući dobiti iz tog projekta, Ramos je nasljedio svog oca na čelu velike tvrtke Desarrollos Inmobiliarios Los Berrocales sa sjedištem u Madridu, a procjenjuje se da 'teži' 13 miliona eura. Međutim, Sergio Ramos je zasigurno najponosniji s tvrtkom Yeguada SR4 koja je opisana riječima: "Osnovana je ljubavlju njezina osnivača Don Sergia Ramosa Garcije prema andaluzijskoj kulturi i tradiciji."

Učitaj još novosti