29. 04. 2018 - 16:19
PA JESU LI ONI NORMALNI Timski incident epskih razmjera u...
907
Shares
PA JESU LI ONI NORMALNI Timski incident epskih razmjera u Azerbejdžanu, svi u nevjerici

FORMULA 1

PA JESU LI ONI NORMALNI Timski incident epskih razmjera u Azerbejdžanu, svi u nevjerici

29. 04. 2018 - 16:19
0
Shares

Lewis Hamilton je pobjednik Velike nagrade Azerbejdžana, koju su obilježili brojni trkački incidenti i učestali izlasci safety cara na stazu. Britanac je ni kriv ni dužan uspio slaviti zahvaljujući velikoj sreći i preuzeti vodstvo u generalnom poretku. Sebastian Vettel je na samom početku zadržao vodeću poziciju ispred Mercedesovog dvojca, a start je obilježio Kimi Raikkonen se sudario s Estebanom Oconom nakon čega je vozač Force Indije morao odustati, dok je Finac otišao u boks po zamjenu prednjeg krila i guma.

Novo odustajanje uslijedilo je u 11. krugu kada je Nico Hulkenberg je napravio veliku grešku i udario u zid. Već u narednom krugu vozači Red Bulla su se sudarili. Tačnije, Max Verstappen je u krivini udario Daniela Ricciarda, ali su bolidi srećom ostali neoštećeni. Bottas je odlučio ne ići u boks te je bio prvi ispred Vettela i Hamiltona, a u 40. krugu nova havarija. Ricciardo je pokušao zaobići timskog kolegu Verstappena, ali to nije uspio i doslovno se zapucao u njega. To je bio razlog da oba vozača Red Bulla završe utrku bez plasmana.

Pozvan je safety car izašao na stazu i dok su se uklanjali ostaci bolida Red Bulla Romain Grosjean je bez iakakvog razloga zapucao se u zid, što je izazvalo novo odlaganje odlaska sa staze sigurnosnog vozila koje je ostalo sve do 48. kruga. I do kraja smo vidjeli naprasno odustajanje Bottasa kojem je pukla guma pa je Hamilton slavio ispred Raikkonena i Pereza.

Učitaj još novosti