23. 04. 2018 - 18:06
Na današnji dan 2006. – Schumacher slavi prvu pobjedu sezone u...
907
Shares
Na današnji dan 2006. – Schumacher slavi prvu pobjedu sezone u Imoli

VOZIO FERRARI

Na današnji dan 2006. – Schumacher slavi prvu pobjedu sezone u Imoli

23. 04. 2018 - 18:06
0
Shares

Michael Schumacher na današnji je dan 2006. došao do prve pobjede u sezoni nakon slavlja na četvrtoj utrci sezone u Imoli gdje je s pole positiona u napetoj utrci pobijedio Fernanda Alonsa u Renaultu. Španac je imao izuzetan start sezone s dvije pobjede i jednim drugim mjestom na prve tri utrke (28 bodova) dok je Schumacher bio drugi u Bahrainu, šesti u Maleziji i odustao u Australiji.

U kvalifikacijama Schumacher dolazi do drugoga pole positiona u sezoni (1:22.795) nakon Bahraina ispred dvaju Hondinih vozača Buttona i Barrichela, timskog kolege Masse i Fernanda Alonsa u Renaultu koji je imao više goriva. Schumacheru je to bio 66. pole position u karijeri čime je postao vozač s najviše pole positiona u povijesti Formule 1 nakon što se u Bahrainu izjednačio sa Sennom (65 pole positiona).

Nijemac je u boks prvi puta ušao pet krugova prije Alonsa, ali je nasuo više goriva za drugu dionicu. Kako bi sačuvao gume za ključne posljednje krugove druge dionice, Schumacher je namjerno usporio i omogućio lakšem Alonsu da ga sustigne. Španac  je u 33. krugu došao sasvim blizu Schumacheru, ali bez obzira na razliku u brzini nije ga mogao prestići.

Ali kada je Španac u 41. ušao u boks, Schumacher je oslobodio svu brzinu u svom Ferrariju F248F1 i preostalo prijanjanje u Bridgestoneovim gumama, odvozio sjajan krug i u boks ušao krug kasnije što je bilo dovoljno da izađe na vodećoj poziciji ispred Alonsa.

Do kraja utrke Alonso je pratio Schumachera, ali bez ozbiljnije prijetnje za napad. Michael je došao do prve pobjede u sezoni, ali Alonso je i dalje vodio u poretku vozača s 15 bodova više od Nijemca. Renault je vodio u poretku konstruktora s 18 bodova više od McLarena i 21 bodom više od Ferrarija.

Učitaj još novosti