18. 04. 2018 - 10:02
Ricardo Kaka: Mourinho i Real Madrid su mi uništili karijeru
907
Shares
Ricardo Kaka: Mourinho i Real Madrid su mi uništili karijeru

ISPOVIJEST

Ricardo Kaka: Mourinho i Real Madrid su mi uništili karijeru

18. 04. 2018 - 10:02
0
Shares

Ricardo Kaka je jedan od onih nogometaša koji su mogli mnogo više u karijeru, ali splet nesretnih okolnosti doveli su do znatno slabije karijere. 

Upravo nekadašnji reprezentativac Brazila je nogometaš koji je posljednji osvojio 'Zlatnu loptu' prije početka dominacije Cristiana Ronalda i Lionela Messia.
 



"To je greška koja me je skupo koštala. Otišao sam u Madrid iz Italije u kojoj su me svi voljeli i stvarno sam platio na najgori mogući način."

"Nisam mogao sa Murinhom, ma koliko se trudio, trenirao, molio se, nije bilo mjesta, nije bilo šanse. Zaista sam bio nesrećan u Realu", dodaje Kaka.

"Kada sam otišao, Murinho je rekao da sam jedan od najvećih profesionalaca koje je trenirao, ali nije mi dao šansu da to dokažem na terenu", priča Brazilac koji se vratio u Milan i završio karijeru kasnije u Americi.

"Kada sam riješio da idem iz evropskog fudbala? Gledao sam Real i Dortmund, a posle toga izašao na San Siro, publika me je dočekala ovacijama, a ja sam htio da budem sa njima na tribinama, da navijam, znao sam da je gotovo sa Europom", otkrio je sjajni fudbaler koji je poslije pozajmice Sao Paolu, poslije tri sezone u Orlandu stavio tačku na karijeru.

Kaka je za reprezentaciju Brazila upisao 92 nastupa i pri tome postigao 29 golova, dok je u klupskoj karijeri odigrao 529 utakmica, a postigao je 161 pogodak i upisao 128 asistencija. U decembru prošle godine okačio je kopačke o klin.

Nije poznato da li će se sjajni nogometaš iz Brazila vratiti na zeleni travljak kao trener, a sigurno je da bi imao mnogo toga za reći. Tridesetpetogodišnjak je još 2007. godine vrijedio čak 70 miliona eura što je za to vrijeme bila cifra koju bi danas samo rijetki mogli nadmašiti. Svi znamo koliko je tržište poludilo, a tadašnjih 70 je sadašnjih minimalno 200 miliona eura.

Eh da nije bilo Real Madrida...

 



 

Učitaj još novosti