11. 04. 2018 - 17:27
NEZADOVOLJSTVO EVIDENTNO Svjetski prvak prozvao tim zbog...
907
Shares
NEZADOVOLJSTVO EVIDENTNO Svjetski prvak prozvao tim zbog poraza od Ferrarija u prvim utrkama sezone

LEWIS HAMILTON ŽELI BOLJE ODNOSE

NEZADOVOLJSTVO EVIDENTNO Svjetski prvak prozvao tim zbog poraza od Ferrarija u prvim utrkama sezone

11. 04. 2018 - 17:27
0
Shares

Aktuelni svjetski prvak, Lewis Hamilton, nije prema očekivanjima započeo novu sezonu. Sebastian Vettel je odnio dva trijumfa i još jednom dokazao da će Ferrari ove godine biti ozbiljan takmac, pa i samom Mercedesu. Britanac je za vikend još i imao sreće jer su odustali Raikkonen i dvojac iz Red Bulla. Pitanje je da li bi ispred njih okončao nedjeljnu utrku u Bahreinu.

Hamilton smatra da njegov tim mora unaprijediti razinu komunikacije tokom utrka jer vjeruje da s pravim informacijama u pravo vrijeme nisu morali izgubiti nijednu od prve dvije utrke nove sezone Formule 1. Podsjećamo, izgubio je VN Australije jer je Vettel iskoristio period virtualnog sigurnosnog automobila i obavio svoje zaustavljanje u boksu dok su ostali vozači morali voziti sporije, ali činjenica da je Nijemac izašao manje od sekunde ispred Britanca jasno daje naslutiti da se situacija mogla izbjeći da su prvak i Mercedes izgradili tek nešto veću prednost.

U Bahreinu Mercedesovi vozači ponovo nisu imali informaciju trebaju li na medium gumama pritiskati ili ih štedjeti u slučaju da će Vettel ići još jednom u boks, a kad su shvatili da Nijemac i Ferrari više neće ići po nove gume, bilo je prekasno za ozbiljniji pritisak na vodećeg čovjeka u utrci.

"Bilo je jednostavno teško znati koliko smijemo koristiti gume u ranim fazama. U jednom trenutku mislio sam da Ferrarijevi vozači idu na dva ulaska u boks i da nema šanse da do kraja utrke dođu na istom setu guma. U tom slučaju moram štedjeti gume kako bih se i dalje mogao boriti kad me Vettel ulovi pred kraj utrke ili ga moram uloviti dok su gume još dobre i smanjiti zaostatak maksimumom svojih sposobnosti jer i oni idu na jedno zaustavljanje."

"Nisam imao te informacije pa sam puno vremena vozio u ničijoj zemlji. Ali to je nešto na čemu moramo raditi. Radio nije radio kako treba, a u žaru borbe teško je znati koje informacije morate dati. Nisu me čuli, a ja njih jesam na što bi oni odgovorili ‘Ne čujemo te.’ Ako pogledate posljednju utrku u Australiji, postoje stvari koje smo mogli učiniti kako bismo osigurali da izađemo ispred njih. Ne znam kako je bilo s Bottasom u Bahreinu, mislim da ni za njega nije bilo idealno. Te utrke ne smijemo gubiti od Ferrarija pa se moramo dovesti u poziciju da nismo samo jaki u operacijama s bolidom, nego i u utrci. Strategija je bila sjajna, ali kako bi ona radila moramo se pobrinuti da svi jednako razumijemo šta zapravo moramo učiniti.”

Učitaj još novosti