09. 04. 2018 - 20:35
Kako je legenda Zvezde odbila milione Pabla Eskobara: Pio je s...
907
Shares
Kako je legenda Zvezde odbila milione Pabla Eskobara: Pio je s njim u bazenu okružen ljepoticama, a onda...

VLADICA POPOVIĆ ZA TELEGRAF

Kako je legenda Zvezde odbila milione Pabla Eskobara: Pio je s njim u bazenu okružen ljepoticama, a onda...

09. 04. 2018 - 20:35
0
Shares

Legenda Crvene zvezde Vladica Popović, koji je crveno-bijele kao trener u Tokiju 1991. godine odveo na krov svijeta, dao je interesantan intervju za “Telegraf”, u kojem je pričao o svojoj epizodi u Kolumbiji, gdje je vodio klubove iz te zemlje u periodu od 1971. do 1974. godine, kada je imao priliku i da upozna čuvenog narko bosa Pabla Eskobara. Popović je imao priliku i da bude u njegovoj vili, da s njim u bazenu pije viski okružen nevjerovatnim kolumbijskim ljepoticama.

Bio je to ambijent koji je najveći narko-bos svih vremena koristio kao “argument” za ubjeđivanje u pokušaju da legendu Zvezde dovede za trenera “njegovog” Atletika iz Medeljina, kluba kojim je upravljao iz sijenke i u koji je “sipao” milione zarađene od šverca kokaina. Popović je vodio tri kolumbijska kluba u periodu od 1971. do 1974. godine i dva puta je osvajao titulu šampiona – 1971. sa Independijenteom iz Santa Fea i 1974. sa Deportivom iz Kalija.

To je bio dovoljno Eskobaru da mu ponudi posao trenera, jer je želio da od svog Atletiko Nasionala stvori giganta Južne Amerike. Vladica Popović se i danas sjeća scene pregovora sa Eskobarom, ali je njegovu bogatu ponudu odlučio da odbije, svjestan da bi mogao da ima probleme u budućnosti u slučaju loših rezultata. Ne samo on, već i njegova porodica…

pablo-escobar-3

"Odveo me je u prelepu vilu sa bazenom, a tamo žene kao iz bajke. Njih sedam ili osam, ma nije se znalo koja je lepša. Kolumbijke su inače bile poznate po lepoti. Istina je da sam ga poznavao i da smo se videli nekoliko puta. Hteo je da budem trener njegovog Atletika, ali sam odmah svhatio kako bi se ta epizoda završila. Najurio bi me iz Kolumbije posle dva ili tri poraza, redovno je to radio trenerima. odbio sam ga, iako mi je rekao da mogu da uzmem koliko god želim novca od njega, samo da preuzmem ekipu. Verujte mi, pregovarali smo nekoliko sati, ali sam ga na kraju ipak odbio", ispričao je legendarni Zvezdin trener.

On kaže da je sa Eskobarom razgovarao u bazenu uz viski.

"Tu sam mu objasnio da ne želim da dođem i da nema tih para koje bi me naterale da prihvatim. Prosto sam bio svestan situacije, oterao bi me posle poraza, bez obzira što sam  tom trenutku bio tamo veliko ime sa rezultatima iza sebe. Ko zna i šta još…", dodaje Popović.

"Jednostavno sam morao da mislim na porodicu u tom trenutku, nisam hteo da donosim brozoplete odluke. Mislio sam na suprugu Ljiljanu, sina Miodraga i kćerku Jasminu. Bio sam vrlo ljubazam tokom celog razgovora. On se ni u jednom trenutku nije naljutio, sve vreme je bio vrlo prijatan i komunikativan. Rekao mi je da pravim veliku grešku, čak mi je otvorio neki kovčeg pun para kako bi mi dokazao koliko je ozbiljan u svojim namerama. Odgovorio sam mu da nikada ne bih uzeo ni dolar više od onog što sam pošteno zaradio. Doduše, mogao sam bez problema da tražim i 15 hiljada dolara dnevno, to za njega ne bi ni bio problem", poručio je Vladica Popović u svojoj ispovijesti.

Učitaj još novosti