08. 04. 2018 - 22:02
NAJBIZARNIJA I NAJDRAMATIČNIJA UTRKA IKADA Rossi i Marquez...
907
Shares
NAJBIZARNIJA I NAJDRAMATIČNIJA UTRKA IKADA Rossi i Marquez opet luduju, izazvali dramu na stazi i u boxu, Crutchlow slavio nakon ludnice

MOTO GP

NAJBIZARNIJA I NAJDRAMATIČNIJA UTRKA IKADA Rossi i Marquez opet luduju, izazvali dramu na stazi i u boxu, Crutchlow slavio nakon ludnice

08. 04. 2018 - 22:02
0
Shares

Nevjerovatna utrka vožena je večeras u Argentini, a na kraju je sretno i spretno slavio Crutchlow.

Na samom početku utakmice Miller se usudio i stavio je gume za kišu, a to se ispostavilo kao pun pogodak, ali organizatori su uradili nevjerovatnu stvar i svim ostalim vozačima su dozvolili da promijene motore što do sad nije viđeno, a to je koštalo Millera. Činjenica je da su mu dali tri mjesta prazna iza njega, ali to mu nije puno pomoglo jer je vrlo brzo sustignut od strane ostalih vozača.

Marquezu se motor ugasio na početku trke, a on je na guranje upalio isti što je izazvalo bijes kod ostalih vozača. Zbog toga je kažnjen prolaskom kroz boks čime je došao na posljednju poziciju. Čitavu utrku pravio je probleme, a doslovno je rušio sve pred sobom jer je bio kažnjen zbog načina paljenja motora. Usprkos kazni došao je do vodeće pozicije, ali opet ga je stigla kazna jer je doslovno izgurao sa staze Espergara.

Nakon toga došao je duel sa Rossijem kojeg je oborio, a radi toga je kažnjen sa čak 30 sekundi i tako je završio na 18. mjestu bez bodova. Marquez je digao ruku kao izvinjenje, ali to je bilo smiješno s obzirom na sve što je radio, a i koliko je bio bezobrazan.

Na kraju trke došao je u boks Rossija, ali ovaj nije htio da izađe, a doslovno su Marqueza otjerali iz boksa.

Crutchlow je na kraju u ludoj utrci završio kao prvoplasirani vozač, dok su Zarco i Alex Rins bili drugi, odnosno treći.

Vodeći je trenutno u ukupnom poretku upravo Crutchlow sa 38 bodova.

 



Učitaj još novosti