22. 04. 2018 - 23:40
Šta je legendarni Holanđanin govorio o Cristijanu nakon što je...
907
Shares
Šta je legendarni Holanđanin govorio o Cristijanu nakon što je ovaj stigao na Teatar snova?!

UVIJEK ZNAO ŠTA ŽELI POSTATI

Šta je legendarni Holanđanin govorio o Cristijanu nakon što je ovaj stigao na Teatar snova?!

22. 04. 2018 - 23:40
0
Shares

Zvijezda Real Madrida postigao je pogodak koji mnogi smatraju najboljim golom njegove karijere. Protiv Juventusa u utorak je postigao gol škaricama a ujedno je i postavio rekord u Ligi prvaka. Ronaldo je zabio dva puta i time je postavio novi rekord sa postignutim golom u 10 uzastopnih susreta Lige prvaka. Zapanjujući pogodak škaricama, koji je donio Los Blancosima prednost od 2-0, a na kraju i 3-0, vjerojatno će biti prvi pogodak prikazan u svim Ronaldoovim videozapisima na kraju karijere.

“U svojoj nemilosrdnoj potrazi za veličanstvom, on je doživo apsolutni trenutak sjaja”, izjavio je za BT Sport, Rio Ferdinand, koji je igrao s Ronaldom u Manchester Unitedu.

“Ovo je nevjerovatno, zamislite što znači ljudima širom svijeta da vide jednog od najvećih, ako ne i najvećeg igrača na planetu, još kako postiže ovakav pogodak protiv Juventusa, u ovako važnoj utakmici.”

Jedan čovjek koji nije bio iznenađen Ronaldovim usponom na vrh je netko tko je, poput Ferdinanda, bio u Unitedu od samog početka karijere Ronalda te je pratio njegov razvoj na Old Traffordu, je Ruud van Nistelrooy. Ronaldo je stigao kao 18-godišnjak iz Sportinga Lisabona 2003. godine i, prema Van Nistelrooyu, uvijek je vjerovao da će postati najbolji na svijetu.

“Došao je kao mladi dečko, ali je znao šta želi postati, a također je rekao: 'Želim biti najbolji igrač na svijetu'", rekao je Van Nistelrooy ponakon utakmice protiv Juventusa.

“Na početku mislite: ‘U redu, on je mladić – samo sanjari, neću mu kvariti snove’. No, radna snaga i talent koji su kod njega izvrsna kombinacija omogućili su mu postizanje ovakvih golova. Bez obzira na godine još uvijek je nevjerovatno jak. To je zaista fantastično.”

Učitaj još novosti