22. 03. 2018 - 16:02
Ricciardo: Borit ću se za titulu ove sezone!
907
Shares
Ricciardo: Borit ću se za titulu ove sezone!

VOZAČ RED BULLA

Ricciardo: Borit ću se za titulu ove sezone!

22. 03. 2018 - 16:02
0
Shares

Vozač Red Bulla Daniel Ricciardo želi da njegova ekipa u prvoj utrci šampionata Formule 1 u Australiji pokaže da namjerava da se bori za šampionsku titulu. Prošle sezone za titulu su se borili Mercedes i Ferrari, a mnogi predviđaju da će se ove godine u trku umješati i Red Bull.

Ovaj tim je prošle godine pobjedio u dvije utrke, a Ricciardo vjeruje da su on i njegova ekipa napredovali u odnosu na 2017. 

"Rezultati će govoriti za sebe. Za sve nas kojima ističe ugovor. Vjerujem da će mjesto u timu dobiti vozač koji bude najbolji na stazi, a ne onaj koji najbolje pregovara. Na to se trenutno koncentriram, da se dobro pokažem u Melburnu i da pokušam da se borim za titulu ove godine", poručio je australski vozač.

Formula 1 počinje ovog vikenda uprvo u Melbourneu, gdje je Ricciardo kao na domaćem terenu. Velika nagrada Australije vozi se ove nedjelje u Albert Parku s početkom u 7:10 po srednjoevropskom vremenu. Lani je Veliku nagradu Australije uzeo Sebastian Vettel u Ferrariju, a on je i ovog puta, uz aktuelnog svjetskog prvaka Lewisa Hamiltona u Mercedesu, glavni favorit.

 

 

Učitaj još novosti