27. 02. 2018 - 08:40
KRVARIO JE IZA ZADNJEG SJEDIŠTA Jeste li znali da je Neymar...
907
Shares
KRVARIO JE IZA ZADNJEG SJEDIŠTA Jeste li znali da je Neymar skoro poginuo kao klinac i da je zamalo potpisao za Real?

OTAC OTKRIO NEPOZNATE DETALJE

KRVARIO JE IZA ZADNJEG SJEDIŠTA Jeste li znali da je Neymar skoro poginuo kao klinac i da je zamalo potpisao za Real?

Sport.ba/Germanijak.hr
27. 02. 2018 - 08:40
0
Shares

Brazilac Neymar jedno je od najprepoznatljivijih sportskih lica u svijetu, a budući da su ga otkrili još kao klinca pod povećalom javnosti je praktički već desetak godina i o njemu se manje-više sve zna, ali ovih pet stvari nisu znali ni njegovi najveći fanovi. Sjajni PSG-ov napadač danas je najskuplje plaćeni igrač u nogometnoj povijesti, ali svega ovog ne bi bilo da je kao klinac imao samo malo manje sreće. Naime, dok je imao samo godinu dana skoro je poginuo u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je sudjelovao s ocem.

„U Brazilu je puno prometnica na velikoj nizbrdici i čim padne kiša postanu vrlo opasne, dok smo se vozili ispred nas se pojavio automobil i morao sam naglo skrenuti ulijevo te smo sletjeli s ceste“, prisjetio se njegov otac Neymar senior i nastavio: „Neymar je krvario iza zadnjeg sjedišta, a ja sam iščašio kuk, lijeva noga završila mi je na desnoj…“, ispričao je šokantan detalj iz mladosti jednog od najboljih nogometaša današnjice.

Srećom, Brazilac je preživjeo udes i na koncu realizirao svoj potencijal prešavši u Barcelonu, ali malo je nedostajalo da završi u dresu najljućeg rivala jer ga je 2005. malo dijelilo od potpisa s Real Madridom. Realovi skauti oduševili su se Neymarom, otišao je na probu i zadovoljio struku, ali Santos je u posljednji trenutak izmijenio ugovor i ubacio nekoliko klauzula na koje Perez nije želio pristati i na koncu je posao propao.

Genijalni napadač ipak je završio u Europi, ali svake godine oko 11. marta preskače utakmice i koristi priliku kako bi pobjegao u Brazil. Dugo se nije znalo zašto, a potom je otkriveno kako to radi kako ne bi propustio sestrin rođendan s kojom je jako blizak. No najvažniji čovjek u njegovu životu je sin Devi Luca kojeg je dobio kad je imao samo 19 godina. Najprije ga nije želio, ali na koncu ga je prihvatio i to mu je promijenilo život.

„Bio sam klinac, kad sam čuo da ću postati otac prestrašio sam se i nisam ga želio priznati“, rekao je Neymar koji se planirao nagoditi s majkom svog djeteta kako ga dijete ne bi ometalo u nogometnoj karijeri, no na kraju ga je ipak priznao i danas tvrdi kako mu je to najbolja odluka u životu.

Malom Deviju Luci ne nedostaje ništa u životu jer mu je otac jako imućan, ali malo je falilo da završe na prosjačkom štapu, naime 2012. godine potpisao je novi ugovor sa Santosom koji mu je osigurao osam milijuna dolara na godinu, ali tu je lovu potrošio praktički prije nego što je prvi cent sjeo na njegov račun.

Alimentaciju je plaćao 15 tisuća dolara mjesečno, kupio je jahtu za osam i pol milijuna dolara, stan na tri etaže za 750 hiljada dolara, pa penthouse za milijun i potom još jedan stan za 150 hiljada dolara, a potom su na red došli automobili, samo Porsche Panameru platio je pola miliona dolara. Stoga je kad je došao u Barcu tražio bonus za potpis od 50 miliona dolara, valjda kako bi si mogao priuštiti poklone…

Učitaj još novosti