14. 02. 2018 - 19:33
Od planetarnih zvijezda do potpunih anonimusa: Znate li koji...
907
Shares
Od planetarnih zvijezda do potpunih anonimusa: Znate li koji su igrači igrali i za Real i za PSG?

OD ANELKE DO BECKHAMA

Od planetarnih zvijezda do potpunih anonimusa: Znate li koji su igrači igrali i za Real i za PSG?

14. 02. 2018 - 19:33
0
Shares

Oči nogometnog svijeta večeras će biti fokusirane na „ples miliona“ na Santigao Bernabeuu. Trenutni članovi PSG-a, Angel Di Maria i Lassana Diarra, nosili su dres kraljevskog kluba u prošlosti, a osim njih postoji još nekoliko igrača koji su stanovali i u Madridu i Parizu.

Nicholas Anelka, poznata nogometna ptica selica, karijeru je počeo u PSG-u, a nakon dvije godine u Arsenalu seli u Madrid. U Realu se nije snašao, ostao je samo jednu sezonu i zabio tek dva gola u 19 utakmica, no uzeo je Ligu prvaka te sezone. Iduće sezone se opet vratio u Pariz, no ostao je samo godinu i pol.

anelka

Još jedan Francuz je nosio je dres oba kluba. Riječ je o legendarnom Claudeu Makeleleu, koji je u Realu proveo tri sezone, osvojio dva naslova prvaka Španije i Ligu prvaka, prije nego što je otišao u Chelsea. 2008. Makelele stigao je u PSG, tri godine kasnije zaključio karijeru i postao pomoćni trener, podsjeća Germanijak.

Makelele

Argentinski branič, Gabriel Heinze, proveo je tri sezone na Parku prinčeva (2001-2004), a onda je potpisao za Manchester United. 2007. Argentinac stiže na Santiago Bernabeu i godinu kasnije osvaja špansko prvenstvo, no već 2009. napušta Madrid.

2003. David Beckham napušta United nakon 11 godina na Old Traffordu i postaje dio „Los Galacticosa“, uz Figa, Ronalda, Zidanea i Cannavara. Dres Reala nosi do 2007., a u tom periodu osvojio je samo jedno prvenstvo i Superkup. U tijeku ekspanzije, PSG dovodi Engleza krajem januara 2013., više kao marketinški nego nogometni potez, i s 10 odigranih utakmica dao je obol osvajanju naslova prvaka.

beckham-ibrahimovic

Posljednjeg igrača koji je nosio oba kluba ne sjećaju se ni najveći nogometni fanatici Reala i PSG-a. Portugalac Joaquim Agostinho odigrao je četiri utakmice za PSG tijekom sezone 2001/2002., a ponikao je u Realu.

Za kraj treba spomenuti Carla Ancelottija, koji nije nosio dresove ovih klubova, ali jest vodio jedne i druge kao trener. Italijan je naslijedio Antoinea Kombouarea krajem 2011., no naslov osvaja tek iduće godine. 2013. odlazi u Madrid i godinu kasnije vodi Real do naslova u Ligi prvaka.

ancelotti2

Učitaj još novosti