14. 02. 2018 - 18:06
Svi zbunjeno gledali: Unitedova zvijezda zaključala ključeve u...
907
Shares
Svi zbunjeno gledali: Unitedova zvijezda zaključala ključeve u autu i trčala osam kilometara do kuće

ZANIMLJIV DETALJ IZ PROŠLOSTI

Svi zbunjeno gledali: Unitedova zvijezda zaključala ključeve u autu i trčala osam kilometara do kuće

14. 02. 2018 - 18:06
0
Shares

Alexis Sanchez posljednjih je sedmica punio novinske stupce prelaskom u Manchester United i sedmičnim "mirazom" od 600.000 funti čime je postao najplaćeniji igrač lige. Ali time si je automatski stavio i metu na leđa jer Englezi ne bi bili Englezi kad ne bi iskopali neki sočan detalj iz njegove prošlosti.

Tako se doznalo i za jednu smiješnu scenu s početka njegove evropske nogometne avanture, dok je još branio boje italijanskog Udinesea, koju je za službeni magazin Manchester Uniteda, Inside United, ispričao talijanski novinar Pietro Oleotto.

"Jednom je Alexis nakon treninga otišao do grada kako bi obavio kupovinu. Da bi slučajno zaključao ključeve od automobila i mobitel u autu! Nisam siguran što bi većina ljudi napravila, ali on je samo otrčao kući. Trčao je osam kilometara od centra grada do svoje kuće u brdima", otkriva Oleotto.

Naravno da je privukao pažnju lokalnih stanovnika.

"Zabavljeni građani su ga promatrali kako trči u klupskoj trenirci i nazvali nas novinare. Ali bilo je to tako tipično od Alexisa, da takvu situaciju pretvori u improviziranu utrku", dodaje italijanski novinar.

Čileanski je reprezentativac u Udine stigao kao 17-godišnjak, a Oleotto se prisjeća kako je bio "štrkljav" i žgoljav.

"U prvoj sezoni je stalno visio na krilu jer je bio mršav. Fizički dueli u šesnaestercu su bili prejaki za njega. Ali momčad ga je trebala, da više sudjeluje u igri, da iskoristi svoj dribling pa je počeo jačati svoje tijelo i napravili su mu improviziranu teretanu. Svakog je dana radio u njoj dva sata nakon treninga. Sjećam se da sam ga vidio sredinom priprema za novu sezonu i bio sam šokiran koliko je mišića nabacio", kaže Oleotto.

Učitaj još novosti