03. 06. 2019 - 20:07
BOLJE IPAK BARATAJU LOPTOM: Ovo su najgori vozači među...
907
Shares
BOLJE IPAK BARATAJU LOPTOM: Ovo su najgori vozači među fudbalerima

OD LORDA BENDTNERA DO RONALDA

BOLJE IPAK BARATAJU LOPTOM: Ovo su najgori vozači među fudbalerima

03. 06. 2019 - 20:07
0
Shares

Često pišemo o fudbalerima i njihovim skupim automobilima. Brza kola i neoprezna vožnja koštali su desetine fudbalera, znanih i neznanih, širom planete života, ali naslovnice novina pune isključivo saobraćajne nesreće u kojima neku od „uloga“ igraju najbolji među njima. Reklo bi se da nemaju jednako dobru kontrolu za volanom kao što je to slučaj kada kontrolišu loptu.

Diego Maradona je i tokom svoje karijere, a i nakon nje spominjan u raznim kontekstima, često kontroverznim i veoma diskutabilnim za jednog sportistu njegovog kalibra. Nije zato nikakvo čudo što je i on među fudbalerima kojima je pošlo za rukom da potpuno unište svog ljubimca na četiri točka.

Maradona je večer proveo u pubu na Kubi, a kada se večer završilo sjeo je u svoj džip i vozio – sve dok nije udario u turistički autobus. Na sreću, niko nije povrijeđen, a „Zlatni dječak“ vraćen je u hotel u kome je bio na odvikavanju od droge.

1523811-maradona-201-ls

Ian Wright napravio je na svom Ferariju više od 30.000 funti štete. Wright je te 2004, iz nekog razloga isključio „automatsku kontrolu proklizavanja“ i, naravno, slupao se. Nakon svega legendarni golgeter Arsenala je izjavio:

„Svaki vozač Ferarija zna da se igra sa đavolom kada isključi AKP. A kada se igrate sa đavolom treba da budete spremni da vas neko nagazi na prste.“

Mario Balotelli stigao je iz Intera u Manchester City, a nakon samo nekoliko nedjelja boravka u novom gradu uspio je da slupa svoj specijalno dizajnirani Audi R8 tako što se bukvalno zakucao u vozilo ispred sebe. Obojica vozača prošla su bez povreda što je jedina dobra stvar koja je proizašla iz ovoga.

balotelii

Dietmar Hamann neće po lijepom pamtiti noć vještica 2006. Nakon žurke na kojoj se očigledno veoma opustio, zakucao je svoj Porsche Carrera u ogradu blizu mančesterskog aerodroma. Legenda Liverpoola odlučila je da pobjegne sa mjesta nesreće pa ga je policija pronašla nekoliko kilometara dalje kako džogira u punoj opremi za – večernji izlazak, a oko njega se širio miris alkohola. Na saslušanju je objasnio da je pio cijelo večer u lokalnom pabu, iako se ispostavilo da je pab zatvoren tri sata prije njegovog udesa. Vozačka dozvola mu je oduzeta na šest mjeseci.

Četiri godine kasnije, pošto mu prethodno iskustvo vožnje u alkoholisanom stanju nije bilo dovoljno, Didi je ponovo dospio u sličnu situaciju. Ovoga puta bez lupanja kola, ali je završio na sudu. Zaustavljen je zbog prebrze vožnje, a kada mu je policajac rekao da smatra da je previše pijan da bi vozio krenule su psovke i uvrede, što je okarakterisano kao napad na policajca. Vrhunac cijele rasprave bio je odgovor na pitanje da li ima neke oštre predmete kod sebe. Haman je jednostavno rekao: „Da, imamo nož u kolima“. Rezultat – 12 mjeseci zabrane upravljanja automobilom i 1.990 funti kazne.

Karima Benzemu, proslava rođendana prije četiri godine koštala je mnogo skuplje nego što je planirao. U povratku sa proslave uspio je da slupa svoj žuti Lamborghini i potpuno uništi prednju desnu stranu svog skupocjenog automobila.

Nicklas Bendtner vozio je svoj 150.000 funti vrijedan Aston Marin na putu ka stadionu, ali tamo nije stigao. Zakucao se u drvo, ali prošao je bez ogrebotine. A ni automobilu nije mnogo falilo.

Wayne Rooney nije prošao tako dobro kao Bendtner, prosto zbog toga što nije imao samo jednu nezgodu. U potpunosti je uništio Aston Martina, Rang Rovera kao i Eskaladu. Malo je zagrebao Lamborghinija. Šta mislite, da li mu daju da osigura automobile nakon svega ovoga?

Cristiano Ronaldo je još u vrijeme kada je igrao za Manchester United uništio je svoj Ferrari u tunelu dok je išao na trening. Njegov tadašnji saigrač, Edvin Van Der Sar vozio je iza njega u trenutku nesreće, tako da Portugalac nije morao da brini za prevoz do Old Traforda.

Najteža „fudbalerska saobraćajka“ je ona u kojoj je teško povređen Diego Bonanote (zadobio je tešku povredu pluća i nekoliko preloma), a u istoj nesreći poginula su trojica njegovih prijatelja. U to vrijeme dvadesettrogodišnji Buonanote izgubio je kontrolu nad Peugeotom 307 i udario u drvo.

Posljednja u nizu saobraćajki u kojima su učestvovali poznati fudbaleri je iz prošle godine. Arturo Vidal je vozio u alkoholisanom stanju kada je u Santijagu u Čileu njegov Ferrari najgore prošao.

I Raheem Sterling ostao bez svog Mercedesa, ali nije ga slupao on već njegovi prijatelji, tako da nismo sigurni da li se to računa?

Učitaj još novosti