06. 10. 2016 - 13:19
Ćiro Blažević otkrio: Moja plata u Prištini je bila u zlatu i...
907
Shares
Ćiro Blažević otkrio: Moja plata u Prištini je bila u zlatu i dukatima!

PRISJETIO SE VREMENA DOK JE VODIO PRIŠTINU

Ćiro Blažević otkrio: Moja plata u Prištini je bila u zlatu i dukatima!

06. 10. 2016 - 13:19
0
Shares

Legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević izjavio je da je dobio zlato zato što je FK Prištinu sredinom 80-ih godina prošlog vijeka ostavio u prvoj ligi tadašnje Jugoslavije.

"Kada sam došao bili su u banani, bez ikakvih šansi da ostanu u ligi. Ja sam došao i nismo izgubili utakmicu do kraja sezone", rekao je Blažević.

Priština je tada imala najviše gledalaca u ligi. Prištinu je gledalo skoro 19.000 ljudi po utakmici.

"Spremam ekipu za utakmicu, kada mi dotrči čuveni političar Azem Vlasi i kaže: 'Šefe, provaljuju na stadion. Ispred je 35.000 ljudi, svi žele da uđu. Ja ustanem, popnem se na tribinu i mahnem ljudima. Svi su istog sekunda sjeli'", rekao je Blažević za 24sata.hr.

On je podsjetio da je Tereza Kesovija došla u Prištinu kada je ovaj klub obezbijedio opstanak u ligi.

"Zašto ona? Pa jer je tada bila planetarna zvijezda. Stadion krcat, ni igla da stane. Pozvao sam Terezu da izvede početni udarac, a kada ga je izvela, nosio sam je na rukama preko cijelog terena", ispričao je slavni trener.

On je rekao da su se okupili svi zlatari iz Prištine i da su ga isplatili u zlatu pošto je ovaj klub ostavio u Prvoj ligi Jugoslavije.

"Veći dio su mi isplatili u dukatima, ja sam odmah te dukate proslijedio sirotinji. Nisam nijedan zadržao za sebe. Dobio sam više od kilograma zlata, ali to nije važno... podijelio sam ga sirotinji", naveo je Blažević.

On je priznao da je u Prištini imao nevjerovatan status.

"Živio sam u hotelu Grand, istom onom u kome je odsjeo Josip Broz Tito. Na sve su pazili", rekao je Blažević.

 

Učitaj još novosti