05. 10. 2016 - 07:57
Unitedove krive procjene zbog kojih i danas žale: Strašna...
907
Shares
Unitedove krive procjene zbog kojih i danas žale: Strašna postava koja je protjerana

OD POGBE DO CHICHARITA

Unitedove krive procjene zbog kojih i danas žale: Strašna postava koja je protjerana

05. 10. 2016 - 07:57
0
Shares

"Gdje otići nakon Manchester Uniteda? Vjerovatno samo u Real Madrid. Ostali izbori nisu ni približni". 

Ovo je rekao 2010. Ruud van Nistelrooy, četiri godine nakon što je napustio "Old Trafford", odnosno kada je iz Reala prešao u HSV.

Cijela plejada danas odličnih igrača ipak nam je dokazala da itekako ima života izvan "Teatra snova", te da se i ne mora otići samo u Real Madrid. Pa krenimo redom...

Tom Heaton (Burnley)

Porazna je činjenica da je posljednji Unitedov omladinski produkt koji je postao prvi čuvar mreže u redovima ovog velikana bio zapravo Gary Walsh u sezoni 1986/1987. Mnogi su smatrali da je Heaton konačno taj, ali uslijedilo je pet dugih godina razočarenja. 

Bile su tu mnogobrojne posudbe, a onda je 2010. stigao spas. Cardiff je otkupio njegov ugovor, a u Velsu je ostao dvije godine. Potom je sezonu proveo i u redovima Bristola, a od 2013. brani mrežu novog člana Premiershipa Burnleyja.

Do sada je zabilježio za ovaj klub 137 nastupa i postao jedan od glavnih igrača. 30-godišnjak je ove godine, tačnije u maju, upisao i debi za Englesku u prijateljskom meču s Australijom, a putovao je i na Euro. Sigurno da se itekako kaju na "Old Traffordu" što mu nikad nisu pružili šansu.

Danny Simpson (Leicester)

Kao mlađahni bek, Simpson se nikako nije uspijevao nametnuti pored Garryja Nevillea i Wesa Browna. Slično kao Heaton se seljakao po mnogobrojnim posudbama, a onda je uslijedio transfer u redove Newcastlea. Tu je 29-godišnjak dokazao klasu, pa je sezonu proveo u redovima QPR-a, a od 2014. je član Leicestera.

Prvi je izbor Claudija Ranijerija, a s Lisicama je prošle sezone napravio čudo i osvojio titulu.

Michael Keane (Burnley)

Još jedan izuzetan produkt Unitedove škole, koji je samo upisao jedan nastup za prvi tim. Od 2012. također je bio na brojnim posudbama, da bi se konačno skrasio prošle godine u redovima Burnleyja. Stigao je i do dresa mlade selekcije Engelske, a sada je uslijedio poziv i u najbolju selekciju Gordog Albiona. 

Louis van Gaal mu je dao priliku za igru samo 47 minuta, te procijenio da nije dovoljan kvalitet. Itekakva pogreška...

Jonny Evans (WBA)

Još jedan defanzivac kojeg se olako riješio Van Gaal. Od 2006. je bio član prvog tima Uniteda, te upisao i 131 nastup. Bilo je tu također posudbi, a onda je od prošle godine naprosto zablistao u redovima WBA.

Tony Pulis ga je doveo na nagovor Sir Alexa Fergusona i nije nimalo zažalio. Dobre igre ovog ljeta dovele su ga i na prag "Emiratesa", ali na kraju je Wenger doveo Mustafija. Evans je standardan član prve postave Sjeverne Irske.

Patrice Evra (Juventus)

Ovaj 35-godišnjak stigao je iz Monaca još 2006., te do 2014. zabilježio preko 270 nastupa. Osvojio je u tom periodu Ligu prvaka i pet titula prvaka Engleske, ali Van Gaal je više vjerovao Shawu i Roju. Sigurno da su mu itekako na tome zahvalni u Torinu, gdje Francuz i dalje blista. Standardan je član prve postave Galskih pijetlova, s kojima je ove godine stigao i do finala Eura.

Wilfried Zaha (C. Palace)

Slavu je stekao upravo u redovima Crystal Palacea, odakle je 2013. preselio na "Old Trafford". Ipak, upisao je samo dva nastupa, te se opet skrasio u matičnom klubu. Ovog ljeta bio je na meti Tottenhama, a upisao je i dva nastupa za Englesku.

Danny Drinkwater (Leicester)

Još jedan produkt Unitedove škole koji nikada nije dobio pravu priliku. Bile su tu brojne posudbe, a od 2012. brani boje Leicestera s kojim je senzacionalno pokorio Otok. Ustalio se i u engleskoj selekciji, a na "Old Traffordu" sve bi dali da isprave ovu grešku.

Paul Pogba (Man. Utd.)

O najskupljem igraču današnjice sve je poznato. Najveća Fergusonova greška ispravljena je ovog ljeta, ali Francuz za sada baš i ne blista.

Nani (Valencia)

Portugalac je itekako obećavao, a onda je 2014. stigla posudba u matični klub - Sporting. 28-godišnjak je potom odigrao i odličnu sezonu u redovima Fenerbahcea, te blistao na Euru što je bilo dovoljno čelnicima Valencije da ga dovedu ovog ljeta.

Angel di Maria (PSG)

Preko 500 miliona funti je potrošeno od Fergijevog odlaska, a sve sa ciljem da se stvori veliki tim. Najveći transfer, nakon Pogbe, bio je upravo Argentinčev za 59,7 miliona funti. Ipak, nije opravdao očekivanja, doduše Van Gaal ni sa njim nije imao strpljenja, te su ga raširenih ruku dočekali u Parizu. S 10 golova i 18 asistencija uz Ibrahimovića vodio je ovaj klub do titule prvaka.

Javier Hernandez (B. Leverkusen)

Promašeni penal u avgustu 2015. protiv Brugesa u Ligi prvaka bio je itekako koban za odličnog Meksikanca. Potom je uslijedila i posudba u redovima Reala, a onda i transfer u redove Bayera gdje zaista blista. Proglašen je za igrača septembra u Bundesligi, a postigao je 27 golova u 31 meču za Apotekare. Bio je ljetos na meti Arsenala i još nekih velikana, ali je odlučio ostati u Njemačkoj.

postava

 

 

Učitaj još novosti