27. 04. 2015 - 12:28
Sjećate li se posljednjeg poraza Vladimira Klička? Pao je kao...
907
Shares
Sjećate li se posljednjeg poraza Vladimira Klička? Pao je kao pokošen!

DAVNE 2004.

Sjećate li se posljednjeg poraza Vladimira Klička? Pao je kao pokošen!

27. 04. 2015 - 12:28
0
Shares

Lista nesretnika koji su kapitulirali pred vladarom teške bokserkske kategorije Vladimirom Kličkom (39) produžila se za ime Bryanta Jenningsa (30). Vijest je to koja nikoga neće baciti u nesvijest. 

"Vladar kojem nema ravnog", viču fanovi.

"Divovski menadžer s dugim rukama koji je uništio boks", reći će oportunisti. On sam sebe zove nadimkom “Dr Steelhammer”.

Jennings je pružio solidan otpor u nedjelju u zoru u Madison Square Gardenu.

"Bila mi je to jedna od najtežih borbi u posljednje vrijeme", kazao je ‘doktor’ Kličko nakon što je ‘pregledao’ pacijenta.

Dotad neporaženi Amerikanac pružio je bolji otpor od prethodnika (Rashman, Haye, Mormeck, Thompson, Pianeta, Povetkin, Leapai, Pulev...), ali prvak (skor 64-3) je igrao svoju staru igru. Držao je Jenningsa na distanci lijevim direktom, pa periodično ispucavao ubojiti desni stražnji, spretno se branio i spriječio Amerikanca da se razmaše.

Ponosno je kući otišao Jennings jer u teškoj bokserskoj kategoriji ionako najviše što možete je doći do borbe za pojaseve koje drži mlađi Kličko i – izgubiti. Tu je bio kraj puta teškaša više od desetljeća. Ruke su u zraku od 2004. godine, kada ga je uspavao Lamon Brewster. Bio je to posljednji Vladimirov poraz, a osvetio ga je 2007. kad je pobijedio svog "krvnika".

Novi Brewster nije na "horizontu", ali možda to bude Tyson Fury (skor 24-0), sljedeći izazivač. Da, već se sve službeno zna, a Dr Steelhammer ‘naručio’ ga je u septembru na Wembleyju ili Arsenalovom stadionu, piše Večernji list.

Učitaj još novosti