17. 06. 2024 - 11:39
MOURINHO SE NAKLONIO NAJBOLJEM OD SVIH: "Cristiano i Modrić su...
907
Shares
MOURINHO SE NAKLONIO NAJBOLJEM OD SVIH:

MOURINHO SE NAKLONIO NAJBOLJEM OD SVIH: "Cristiano i Modrić su dobili sve, ali on! Kakav igrač"

17. 06. 2024 - 11:39
0
Shares

Jose Mourinho žali što sa scene odlaze neke od najvećih fudbalskih zvijezda. Zbog toga je ovogodišnji Euro u Njemačkoj označio kao jako tužan trenutak.

"Gledam Euro s tugom u očima jer znam da je ovo posljednje prvenstvo za Tonija Kroosa, Luku Modrića i Cristiana Ronalda. Kažem da gledam s tugom jer se igrači poput njih ne viđaju često", rekao je Jose Mourinho.

Legendarni Portugalac smatra da je Toni Kroos neopravdano zapostavljen prethodnih godina kada su u pitanju izbori za najbolje na svijetu."Cristianu i Modriću je fudbal dao sve. U jednom trenutku su smatrani najboljim na svijetu. Međutim, smatram da Toni Kroos nije dobio dovoljno poštovanja s obzirom na to kakav je igrač. Za mene je on nevjerovatan fudbaler", istakao je Mourinho.

Kroos je, podsjetimo, odlučio ovog ljeta okončati karijeru. Njegova odluka je šokirala apsolutno sve u svijetu fudbala jer su mu tek 34 godine.Ipak, njemački fudbaler je odlučio otići na vrhuncu. S Real Madridom je uzeo Ligu prvaka i prvenstvo i u velikom stilu se oprostio od kluba.

Sada će pokušati napraviti još jedan veliki rezultat s reprezentacijom Njemačke. On je bio dio tima koji je 2014. godine osvojio Svjetsko prvenstvo, ali odlazak s trofejom prvaka Evrope na domaćem terenu bio bi kraj kao iz bajke.Kroos će bez obzira na okončanje karijere biti u konkurenciji za Zlatnu loptu. Po kladionicama je četvrti favorit iza ostalih 'realovaca' Viniciusa Juniora, Judea Bellinghama i Kyliana Mbappea.

Jose odabrao najboljeg mladog igrača svijeta
Posebni je odabrao i najboljeg mladog fudbalera svijeta. Za njega je to Englez Jude Bellingham.

Učitaj još novosti