17. 06. 2024 - 12:02
Albanija u problemima zbog povrede igrača
907
Shares
Albanija u problemima zbog povrede igrača

Albanija u problemima zbog povrede igrača

17. 06. 2024 - 12:02
0
Shares

Za oba sastava, Albaniju i Hrvatsku, srijeda će biti možda i posljednja prilika za ostanak u igri za prolaz.Albanci su do sada samo jednom sudjelovali na kontinentalnoj smotri, 2016. u Francuskoj gdje su bili treći u grupi A. Pobijedili su Rumuniju sa 1-0, te upisali poraze od Francuske (0-2) i Švicarske (0-1). Na koncu im tri boda nisu bila dovoljna za prolaz zbog negativne razlike pogodaka.

EURO u Njemačkoj otvorili su 1-2 porazom od “Azzurra” premda su poveli golom Nedima Bajramija u 22. sekundi što je najbrži pogodak u historiji evropskih prvenstava.

Narednom protivniku Hrvata, protiv kojeg “Vatreni” još nisu igrali, u susretu protiv Italije se povrijedio krilni igrač Jasir Asani.

Igrač korejskog Gwangjua je povrijedio gležanj i propustio je zadnji trening. Asani je jedan od Sylvinhovih nedodirljivih, koji je vjerovao krilnom napadaču iako se ove godine nije previše naigrao za svoj klub.

Asani je u utakmici protiv Italije odigrao 68 minuta, zabilježivši 22 dodira lopte, uz sedam točnih dodavanja iz devet pokušaja, prema podacima SofaScorea.

(n1info.ba)

Učitaj još novosti