17. 06. 2024 - 11:34
HEZONJI PROPAO TRANSFER U BARCELONU: Otvorila mu se mnogo...
907
Shares
HEZONJI PROPAO TRANSFER U BARCELONU: Otvorila mu se mnogo bolja prilika za nastavak karijere

HEZONJI PROPAO TRANSFER U BARCELONU: Otvorila mu se mnogo bolja prilika za nastavak karijere

17. 06. 2024 - 11:34
0
Shares

Kao grom iz vedra neba je prije nekoliko dana u evropskoj košarkaškoj javnosti odjeknula vijest da će Mario Hezonja iz Real Madrida preći u Barcelonu, no na kraju se to, ipak, neće desiti.Senzacionalni transfer je propao zbog posljednje izjave Hezonje nakon osvajanja titule s Realom.

"Želio bih vratiti navijačima s još puno titula u predstojećim godinama. Znate, osjećam se kao da su mi ova ekipa i navijači porodica. Primili su me otvorenih ruku dok su mnogi pričali sranja o meni. Zato želim još dvije godine biti tu i uzvratiti ljudima u Madridu za sve lijepo što mi pružaju", rekao je tada Hezonja, te će zbog toga ostati bez već dogovorenog ugovora vrijednog više od 20 miliona eura.

Naime, ugovor koji je Hezonja potpisao je važio četiri godine uz jednu opcionu. Godišnja plata mu je trebala biti 4,1 milion eura, a u dodatnoj sezoni je trebao da zaradi čak 4,7 miliona eura.

No, 29-godišnji reprezentativac Hrvatske nema previše razloga da žali za neodlaskom u Barcelonu.

Naime, poznati košarkaški portal Eurohoops tvrdi da se Hezonja vraća u NBA ligu, te da je već počeo neke kontakte sa klubovima iz Sjedinjenih Američkih Državama od kojih bi trebao inkasirati istu, ako ne i veću sumu nego što bi dobio od Barcelone.

Hezonja je ove sezone bio jedan od ključnih igrača Reala, a u Euroligi je bio na prosjecima od 13,5 poena i 4,6 skokova po utakmici.

Podsjetimo, Hezonja je 2015. bio peti pick na NBA draftu, a u najjačoj ligi svijeta proveo je pet godina igrajući za Orlando Magic, New York Knickse i Portland Trail Blazerse, a u 330 utakmica prosječno je postizao 6,9 poena.

(klix.ba)

Učitaj još novosti