06. 06. 2024 - 17:50
Amerikanci se prisjetili legendarnog Draženovog trash-talka...
907
Shares
Amerikanci se prisjetili legendarnog Draženovog trash-talka koji je ušutkao Jordana

Amerikanci se prisjetili legendarnog Draženovog trash-talka koji je ušutkao Jordana

06. 06. 2024 - 17:50
0
Shares

Hrvatska reprezentativna košarka već se godinama nalazi u nokdaunu, ali je nekoć bila slavna. Već na prvom velikom međunarodnom turniru, na Igrama u Barceloni 1992., reprezentacija predvođena Draženom Petrovićem i Tonijem Kukočem uzela je olimpijsko srebro, nakon poraza od najbolje momčadi u povijesti sporta, američkog Dream Teama.

Izgubili i u grupi i u finalu
Hrvatska je od SAD-a izgubila i u skupini i u finalu, ali protiv Jordana, Magica, Birda, Barkleyja i ostalih ionako nitko nije imao realne šanse. Američka košarkaška fan stranica HoopersParadise se podsjetila legendarne interakcije i razgovora između Dražena Petrovića i Majkla Džordana  (Michael Jordan), a detalje je davno u jednoj emisiji za OTV otkrio sam hrvatski kapetan.

Kako je Petrović ušutkao Jordana
"Početkom drugog dijela Jordan ti je rekao da više nećeš zabiti nijedan koš. Onda je odmah na desnoj strani zabio četiri poena u direktnom okršaju s tobom, zar ne? Ti si mu odgovorio tako što si dao dva poena s lijeve strane, a onda i tricu s druge strane. Što si mu rekao?" pitao je voditelj.

"Ništa, rekao sam mu da je ta trica bila tačno u facu (in his face). Nakon toga je ušutio i samo je nastavio igrati. Mislim da nije htio dozvoliti sam sebi da spusti gard", odgovorio je Petrović.

Na pitanje o tome je li mu Džordan u obrani stalno držao ruku, dodao je: "Jest, ali to je normalno. Mislim da je suđenje u toj utakmici bilo napola nalik onom na NBA-u. Dozvolili su grublju igru, što ne bi bilo moguće po europskim pravilima."

Finale je završilo pobjedom Sjedinjenih Američkih Država s 32 poena razlike (117:85), a oba igrača bila su najbolji strijelci svojih momčadi na toj utakmici. Jordan je zabio 22 poena, dok je Petrović dao dva više.

Učitaj još novosti