18. 05. 2024 - 10:10
Ovo je snimak prvog gola Luke Modrića u seniorskoj karijeri :...
907
Shares
Ovo je snimak prvog gola Luke Modrića u seniorskoj karijeri : Nastao je prije 21 godinu u BiH (VIDEO)

Ovo je snimak prvog gola Luke Modrića u seniorskoj karijeri : Nastao je prije 21 godinu u BiH (VIDEO)

18. 05. 2024 - 10:10
0
Shares

Luka Modrić ne samo da se smatra jednim od najboljih veznjaka posljednjih desetak godina već i jednim od najboljih svih vremena. S 25 trofeja ispisao je historiju Real Madrida, ali svoj put počeo je u Bosni i Hercegovini.

Modrić je jedan od ključnih igrača Reala godinama unazad i ima čak 25 trofeja, a posljednji je osvojio nedavno kada je kraljevski klub stigao do nove titule u La Ligi, a ima priliku još jednom postati prvak Evrope, pošto će 1. juna u Londonu njegov tim igrati finale Lige prvaka protiv Borussije Dortmund.

Prije Reala, Modrić je igrao u Tottenhamu, gdje nije imao priliku da osvaja trofeje, a prethodno i za zagrebački Dinamo s kojim je bio prvak Hrvatske. Ipak, imao je jako važan period kada je igrao u Premijer ligi BiH za Zrinjski.

Prije 21 godinu je na utakmici Zrinjski - Orašje (5:3) postigao prvi gol u seniorskoj karijeri, a tada mu je asistirao Kenan Lizde, kolumnista portala SportSport. Ekskluzivno donosimo snimak istog koji možete pogledati ispod:

Bio je to isuviše lagan pogodak za jednog od najboljih veznjaka na svijetu, koji se nije libio priznati da mu je puno pomoglo to što je igrao u BiH.

“Prvu sam pojedinačnu nagradu osvojio prije 15 godina, kad sam bio na posudbi u Zrinjskom i navijači su me proglasili najboljim igračem tima, na osnovu moga ponašanja i doprinosa ekipi. Bh. liga jako je zahtjevna fizički i igraču od 18 godina teško se razviti, sudije me nisu štitili. Nakon te sezone više se ničega nisam bojao", rekao je Modrić svojevremeno.

Modrić je svojevremeno osvojio Zlatnu loptu i svakako je najbolji igrač sa prostora bivše Jugoslavije koji je ostavio neizbrisiv trag nastupajući u velikanu kao što je Real Madrid.

Trenutno se vodi polemika oko toga hoće li i treba li Modrić ostati u Madridu, a posljednje informacije govore da je spreman na novi ugovor, pošto mu trenutni ističe na kraju sezone.

Očekuje se da Modrić, kao i Toni Kroos, ostane najmanje još jednu sezonu na Santiago Bernabeuu, jer je njegov doprinos isuviše važan Kraljevima, ne samo zbog igara na terenu već i zbog načina na koji se ophodi prema ostatku tima, prema mlađim saigračima, koji u njemu vide "fudbalskog oca". Arda Guler je primjerice rekao da je Luka za njega puno više od saigrača i da na treninzima od Hrvata uči mnoge stvari.

Učitaj još novosti