07. 04. 2024 - 17:13
U DRUŠTVU SA OCEM NOGOMETNE IKONE: Na internetu se pojavila...
907
Shares
U DRUŠTVU SA OCEM NOGOMETNE IKONE: Na internetu se pojavila slika Ćire Blaževića stara gotovo 50 godina

U DRUŠTVU SA OCEM NOGOMETNE IKONE: Na internetu se pojavila slika Ćire Blaževića stara gotovo 50 godina

07. 04. 2024 - 17:13
0
Shares

Prije nego je došao u Dinamo te postao legenda hrvatskog nogometa, Ćiro Blažević izgradio je ime u Švicarskoj.

Nešto više od godinu dana prošle je otkako nas je napustio Miroslav Ćiro Blažević, nadaleko poznat i kao trener svih trenera.

Legenda hrvatskog nogometa, prvak Jugoslavije s Dinamo 1982. godine te treći na svijetu s Hrvatskom 1998. godine u Francuskoj.

No, čovjek koji je svoju trenersku karijeru započeo u Švicarskoj. Tamo je s 33 godine postao trenerom niželigaša Veveya, da bi tri godine kasnije preuzeo Sion, gdje se zadržao pet godina.

Dobar posao u Sionu donio mu je poziciju izbornika Švicarske, na čiju je klupu sjeo 1976. godine. Bilo je to privremeno, tijekom dvije utakmice, ali upravo iz tog razdoblja nastala je sjajna fotografija.

Na njoj se mlađanhi Ćiro nalazi s nogometašem za kojeg će mnogi na prvu pomisliti da je u pitanju George Best, no ipak nije.

Riječ je o tadašnjem švicarskom reprezentativcu Pierreu-Albertu Chapuisatu, nogometašu kojeg je ipak nadmašio njegov sin Stephane, legenda švicarskog nogometa i osvajač Lige prvaka 1997. godine s Borussiom Dortmund.

Uistinu je sjajno vidjeti ovakvu fotografiju Ćire, jer ih se iz tog doba baš nismo nagledali. Ko god ju je postavio na internet, hvala mu!

 

Učitaj još novosti