02. 04. 2024 - 09:07
Materaci progovorio o sukobu sa Zidanom: "Desilo se ono što...
907
Shares
Materaci progovorio o sukobu sa Zidanom:

Materaci progovorio o sukobu sa Zidanom: "Desilo se ono što nije smjelo, a nakon toga..."

02. 04. 2024 - 09:07
0
Shares

Nekadašnji Italijanski defanzivac Marko Materaci (Marco Materazzi) opisao je detalje sada već kultne scene iz finala Svjetskog prvenstva 2006. godine, kada ga je u prsa glavom udario Zinedin Zidan (Zinedine Zidane). 

Nakon kraćeg verbalnog okršaja, kapiten selekcije Francuske je u potpunosti izgubio živce i glavom udario u prsa Italijana. Materaci je pao kao pokošen, a Zidan je isključen. 

- Ne sviđa mi se to jer to što se dogodilo ne odgovara onome kakva je moja karijera bila. Ta se epizoda nije smjela dogoditi. U žaru napetosti tog finala, usred svih svađa i uvreda, Zidan mi je prišao i ponudio svoj dres da ga uzmem. Rekao sam da mi dres ne treba, da bih radije uzeo njegovu sestru. Onda se on okrenuo i napravio je ono što svi pamte. Nikad nakon toga više nisam vidio Zidana - ispričao je Materaci.


Podsjećamo, regularni dio te utakmice završio je rezultatom 1:1, a upravo su Zidan i Materaci bili strijelci. Francuze je veznjak doveo u prednost u sedmoj, da bi italijanski štoper izjednačio 12 minuta kasnije. Italija je nakon boljeg izvođenja penala osvojila titulu svjetskog prvaka.

Iako se ranije nagađalo kako je Materaci uvrijedio Zidanovu majku, obojica su potvrdila da mu je pomenuo sestru.

Učitaj još novosti