22. 03. 2024 - 14:34
GODIŠNJICA KOJA SE PAMTI – Jedinstvo Aida je prije 35 godina...
907
Shares
GODIŠNJICA KOJA SE PAMTI – Jedinstvo Aida je prije 35 godina postalo prvak Evrope u košarci

GODIŠNJICA KOJA SE PAMTI – Jedinstvo Aida je prije 35 godina postalo prvak Evrope u košarci

22. 03. 2024 - 14:34
0
Shares

Na današnji dan se s ponosom i zadovoljstvom sjećamo velikog dostignuća košarkašica Jedinstvo Aide iz Tuzle.

Prije tačno 35 godina, tuzlanske košarkašice su postale prvakinje EvropeTaj nezamislivi rezultat je i afirmirao pojedince - trenere, igračice i sportske radnike, a naravno i grad Tuzlu, kao rijetku sportsku sredinu u najpozitivnijem smislu.

Grad sporta
Tuzla grad sporta, jedan od najsportskijih u Jugoslaviji, sa svim svojim predispozicijama omogućio je da kolektivi kao i pojedinci, a prije svega treneri Mihajlo Vuković (jedan od najtrofejnijih evropskih trenera), Zdravko Dugonjić. Anto Ramljak i mladi pomoćnici, kao što je Srđan Minić, svojim fanatizmom i animacijom, a prije svega velikim povjerenjem i roditeljskim trudom, okupe igračice iz Tuzle, Lukavca, Bosanskog Petrovog sela, Banje Luke, Novog Sada, Splita, Sarajeva, Bijeljine i drugih gradova u okruženju kao i cijele bivše države...

Mogli su to jer je Tuzla između ostalog bila grad u koji se dolazi. Prilika je pomenuti i vrijedne sportske radnike koji su zajedno sa trenerima stvarali uvjete za funkcioniranje i rast kluba do neslućenih veličina.

Učitaj još novosti