28. 02. 2024 - 16:17
SVEŠTENIK ODBIO DA KRSTI IVANIŠEVIĆEVU KĆERKU: Hrvatska...
907
Shares
SVEŠTENIK ODBIO DA KRSTI IVANIŠEVIĆEVU KĆERKU: Hrvatska brujala o SKANDALU, a bivša žena POBJESNILA! Iza svega se krio važan detalj

SVEŠTENIK ODBIO DA KRSTI IVANIŠEVIĆEVU KĆERKU: Hrvatska brujala o SKANDALU, a bivša žena POBJESNILA! Iza svega se krio važan detalj

28. 02. 2024 - 16:17
0
Shares

Nekadašnji hrvatski teniser Goran Ivanišević, dugogodišnji trener Novaka Đokovića, imao je velikih problema u svojoj zemlji prije dvije decenije.

Kada je sa tada još nevjenčanom suprugom Tatjanom Dragović želeo da krsti kćerku Amber Mariju, naišli su na veoma glasno odbijanje. Sve što je bilo pripremljeno za ceremoniju propalo je jer biskup nije želio da im izađe u susret.

Kako se pojedini hrvatski mediji prisjećaju dvije decenije kasnije, hvatsko-bračko-viški biskup Slobodan Štambuk odbio je da krsti Amber Mariju jer njeni roditelji Goran i Tatjana u tom trenutku nisu bili vjenčani. Ta odluka bila je kontroverzna i izazvala je mnogo pažnje, pa su se u različitim periodima o njoj oglašavali roditelji djevojčice. Ivanišević je u tom slučaju udario čak i na kompletnu crkvu.

"Problem je u tome što Crkva ima dvostruke kriterijume. Zato je uvijek odvajam od Boga. Oba partnera moraju imati sve sakramente kako bi se obavilo krštenje. Za neke pravila vrijede, za neke ne. Nas su ubacili u tu prvu grupu i, prema njihovim kriterijumima, mi ne možemo krstiti naše dijete. To je pravo Crkve, ali uvjeren sam da ćemo uskoro riješiti i taj problem. Mislim da bi Crkva trebalo da se bavi mnogo važnijim stvarima", rekao je svojevremeno Ivanišević, revoltiran odlukom biskupa.

3655226-profimedia0033088137-ff
TATJANA DRAGOVIĆ I GORAN IVANIŠEVIĆFOTO: FAME PICTURES / BACKGRID USA / PROFIMEDIA

Ceremonija je bila pripremljena - pisao je tada "Story" - za kraj jula, a krštenju Ivaniševićeve nasljednice trebalo je da prisustvuju samo najbliži, podsjeća Mondo.

Ipak, ono se nije desilo kako je prvobitno planirano, a jedan od razloga bio je i to što Tatjana Dragović nije bila krštena.

"Ne samo da niko ne želi da krsti našu Amber Mariju nego ne žele da krste ni mene! Ni na Visu, ni u Splitu ni u Zagrebu", grmila je Tatjana 2006. godine, godinu i po dana nakon što je propala ceremonija krštenja koju su ona i Goran isplanirali.

Učitaj još novosti