25. 02. 2024 - 12:24
IMA TEK 17 GODINA: Čudo od djeteta će zamijeniti Luisa Hamiltona?
907
Shares
IMA TEK 17 GODINA: Čudo od djeteta će zamijeniti Luisa Hamiltona?

IMA TEK 17 GODINA: Čudo od djeteta će zamijeniti Luisa Hamiltona?

25. 02. 2024 - 12:24
0
Shares

Nova sezona je pred vratima, a u Mercedesu još nisu na čisto ko će zamijeniti Luisa Hamiltona (Lewis) koji je nakon 11 godina promijenio boje i prešao u Ferrari. Opcije oko toga ko će zamijeniti sedmerostrukog prvaka sežu od Fernanda Alonsa pa sve do Andree Kimija Antonelija (Antonelli), 17-godišnjaka iz Mercedesovog pogona. Italijan, ako je suditi po riječima šefa ekipe Tota Volfa (Wolff), svoju priliku neće dobiti odmah.

- Jasno je da je Kimi u našoj juniorskoj kategoriji od svoje 11. godine. Imali smo veliko zadovoljstvo gledati ga kako raste i napreduje kroz naše redove. Ali također želim mu smanjiti pritisak, on ima tek 17 godina... Bit će vrlo, vrlo uspješan vozač u Formuli 1, ali još nije započeo ni svoju kampanju u Formuli 2 - kaže Wolf.

Antonelija je prvi uočio Džejms Vovles (James Vowles), aktualni šef Vilijamskovog tima.

- Kad brinete o junioru koji ima 11 godina, nemate pojma da će biti nevjerovatan, ili možda dobar, izvrstan ili prosječan. Ali s njim ste mogli vidjeti rano u danima F4 da se izuzetno dobro razvija - objasnio je.

Antoneli, inače, dijeli svoje srednje ime s prvim imenom svjetskog prvaka Formule 1 iz 2007. Kimija Raikonena. Otac mladog Italijana bio je veliki navijač Finca. Tek koncem avgusta bit će punoljetan. Prije 18. rođendana u Formuli 1 debitirao je tek Maks Verstapen (Max Verstappen). Bilo mu je 17 godina, 5 mjeseci i 15 dana kada je 2015. startao na utrci u Australiji.

Učitaj još novosti