04. 02. 2024 - 10:52
"GREŠKA JE ŠTO SMO SIŠLI SA POSTOLJA" Aco Petrović otkrio...
907
Shares

"GREŠKA JE ŠTO SMO SIŠLI SA POSTOLJA" Aco Petrović otkrio istinu o NAJVEĆEM SKANDALU HRVATA: Iz Zagreba stigao mig da to uradimo!

04. 02. 2024 - 10:52
0
Shares

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener, Aleksandar Aco Petrović, prisjetio se velikog skandala koji se dogodio tokom svečane ceremonije dodjele medalja na Evropskom prvenstvu u Atini 1995. godine.

Tog 2. jula 1995. godine Hrvati su napravili jedan od najsramnijih poteza u istoriji košarke. Jugoslavija je u Atini postala šampion Evrope savladavši Litvaniju 96:90, a Hrvati, koji su se nešto ranije izborili za bronzu pobjedom nad Grčkom, otišli su sa pobjedničkog postolja pošto su im dodijeljene medalje.

Nisu htjeli da slušaju jugoslovensku himnu niti da pozdrave uspjeh "plavih" košarkaša.

Od tog skandala prati ih prokletstvo, jer od tada nisu osvojili nijednu medalju!

Tadašnji selektor Hrvatske Aco Petrović otkriva da je odluka o silasku sa postolja bila političke prirode.

"Sjećam se i našeg napuštanja podijuma...A ako me pitate da li je to bila greška – da, ali ako gledate kroz prizmu 2024. godine, ali ako se vratimo na 1995. godinu, svi znamo kakva je bila situacija… Činjenica je da je bio uspostavljen nekakav telefonski most između dvorane u Atini i Zagreba. Činjenica je da došao nekakav mig da se napusti postolje i to se desilo. Ali mislim da je to velika greška koja je napravljena", izjavio je Petrović u intervjuu za N1.

Učitaj još novosti