25. 12. 2023 - 22:22
NEZAPAMĆENE SCENE U MMA SVIJETU: Publika u transu
907
Shares
NEZAPAMĆENE SCENE U MMA SVIJETU: Publika u transu

NEZAPAMĆENE SCENE U MMA SVIJETU: Publika u transu

25. 12. 2023 - 22:22
0
Shares

Nevjerovatne scene dešavale su se unutar oktagona na meču Alexeya Bukareva i Lyudvika Avetsiyana na Open Fighting Championshipu u Rusiji. Oni su odradili dva meča jedan za drugim i oba puta je pobijedio Bukarev. Alexey Bukarev je u jednoj noći uspio dva puta pobijediti protivnika Lyudvika Avetsiyana. Scene u oktagonu bile seu zaista bizarne.

Bukarev je u prvoj borbi za manje od minute završio protivnika. Poslao ga je u nokdaun, a zatim mu je zadao nekoliko teških udaraca na podu.

Sudija je uletio i zaustavio je akciju, ali po mišljenju mnogih, prerano. Uslijedile su potom neviđene scene u ringu.

Avetisyan je zatražio ekspresni revanš - odmah tu u oktagonu. Bukarev je bez previše razmišljanja prihvatio i borba je održana još jednom.

Ovog puta Avetisyan je preživio prvu rundu. Ipak, Bukarev je dominirao tokom kompletne druge borbe i na kraju je završio borbu u drugoj rundi.  Interesantno je svakako da su obje borbe borcima ušle u skor. Bukarevu je ovo bio profesionalni debi i za noć je došao do omjera od 2-0.

S druge strane Avetisyan je sada na omjeru od dvije pobjede i četiri poraza, a ove teško da će zaboraviti.

Rusi definitivno znaju prirediti borilački spektakl. Ovo je samo još jedan dokaz tome i nigdje drugo se ne mogu vidjeti ovakve scene i ekspresni revanši. Ono što je veoma bitno je činjenica da su znatno smanjenje borbe influensera i nebitnih likova u MMA svijetu. Više to niko ne želi gledati i sada je pažnja samo na istinskom MMA sportu.

 

 

(Sportsport.ba)

Učitaj još novosti