11. 11. 2023 - 23:51
KK Zadar: Osuđujemo incidente koji bacaju ljagu na klub i...
907
Shares
KK Zadar: Osuđujemo incidente koji bacaju ljagu na klub i grad. To je huliganizam

KK Zadar: Osuđujemo incidente koji bacaju ljagu na klub i grad. To je huliganizam

11. 11. 2023 - 23:51
0
Shares

Zadar i Cibona u nedjelju u 17 sati igraju utakmicu sedmoga kola regionalne košarkaške ABA lige. U večernjim subotnjim satima došlo je do napali su člana Upravnog odbora Crvene zvezde, njegova prijatelja te dvojicu novinara koji su došli pratiti utakmicu. Crvena zvezda, među ostalim, zatražila je reakciju hrvatske policije i sigurnosnih službi te privođenje napadača. Zadar je također objavio priopćenje.

KK Zadar: Takvu skupinu ne možemo prepoznati i prihvatiti kao navijače, već kao skupinu huligana
"Nepoznati maskirani počinitelji danas su u dva odvojena incidenta fizički napali i ozlijedili dvojicu novinara Mozzart Sporta, koji su u Zadar došli kako bi pratili utakmicu AdmiralBet ABA lige u kojoj sutra u Dvorani Krešimir Ćosić gostuje Crvena zvezda Meridianbet, te člana Upravnog odbora kluba, koji je bio u društvu s prijateljem.

Košarkaški klub Zadar oštro osuđuje ove teške incidente koji bacaju ljagu na ime kluba i Zadra kao grada. Fizički napad na predstavnike gostujuće momčadi i novinare čin je huliganizma koji nema nikakve veze s navijanjem i ljubavlju prema klubu.

Takvu skupinu ne možemo prepoznati i prihvatiti kao navijače, već kao skupinu huligana, a ovakvi incidenti nikad nisu i neće biti u skladu s vrijednostima koje promičemo kao klub i zajednica. Čvrsto stojimo iza ranije iznesenog stava kako nasilju nema mjesta u sportskim niti bilo kojim drugim okruženjima.

Kao sportski kolektiv, uvijek ćemo biti posvećeni promicanju fer igre i sportskog duha kao i pozitivne atmosfere na tribinama i izvan njih. Neredi ne ugrožavaju samo sigurnost svih prisutnih, već narušavaju reputaciju košarkaške igre koju smatramo sportom koji spaja kako ljude tako i različite kulture.

Još jednom se ograđujemo od ovog sramotnog čina i iskazujemo žaljenje novinarima, napadnutom predstavniku Crvene zvezde Meridianbet i njegovom prijatelju, njihovim obiteljima, klubu i redakciji Mozzart Sporta. Pozivamo sve navijače da sutra tijekom utakmice pokažu pravo lice Zadra, navijanjem za klub i ograđivanjem od onih koji pozivaju na nacionalnu, vjersku, rasnu, spolnu mržnju ili netrpeljivost, a posebice nasiljem.

Osim kazni, riskiramo narušavanje slike kluba i grada, koja je već nakon ovog čina nepovratno narušena. Navijajmo za Zadar i poštujmo svoje protivnike, samo na taj način možemo pobijediti i na terenu i izvan njega!", objavio je KK Zadar.

Učitaj još novosti