04. 06. 2023 - 17:50
OVO VEĆ POSTAJE DOSADNO: Verstappen nedodirljiv u Barceloni,...
907
Shares
OVO VEĆ POSTAJE DOSADNO: Verstappen nedodirljiv u Barceloni, sjajna utrka za Mercedes

FORMULA 1

OVO VEĆ POSTAJE DOSADNO: Verstappen nedodirljiv u Barceloni, sjajna utrka za Mercedes

04. 06. 2023 - 17:50
0
Shares

Max Verstappen uvjerljivo je pobijedio na Velikoj nagradi Španije u Barceloni i došao do 40. pobjede u karijeri. Bila je to sjajna utrka za Mercedese. Lewis Hamilton osvojio je drugo, George Russell treće mjesto. Hamilton je ovom pobjedom povećao prednost u ukupnom poretku ispred momčadskog kolege Sergija Pereza, koji je završio četvrti, na 53 boda.

Ferrariji su imali još jedan slab vikend, Carlos Sainz je završio peti, Charles Leclerc, koji je startao iz boksa, završio je jedanaesti. Fernando Alonso bio je sedmi. Verstappen je došao do četvrte pobjede u prvih osam utrka ove sezone, a ovo mu je bila druga uzastopna pobjeda u Barceloni.

Verstappen je bio najbrži na sva tri slobodna treninga, a bio je i prvi u kvalifikacijama. U utrci je vodio od prvog do zadnjega kruga, imao je najbrži krug i na kraju je pobijedio s 24 sekunde prednosti ispred Hamiltona.

U poretku konstruktora uvjerljivo vodi Red Bull s 249 bodova, čak 129 više od Aston Martina. Sljedeća utrka Svjetskog prvenstva vozi se 18. lipnja u Kanadi, a ako tamo pobijedi Verstappen bi se izjednačio s Ayrtonom Sennom po broju pobjeda.

Učitaj još novosti