03. 04. 2023 - 17:57
Ko je bio Mario Božić: Iza bivšeg reprezentativca BiH ostalo...
907
Shares
Ko je bio Mario Božić: Iza bivšeg reprezentativca BiH ostalo troje djece

ROĐEN U TUZLI

Ko je bio Mario Božić: Iza bivšeg reprezentativca BiH ostalo troje djece

03. 04. 2023 - 17:57
0
Shares

Tragične vijesti stigle su danas. Kako je potvrdila njegova porodica, Mario Božić (39) preminuo je poslije duge i teške bolesti.

Riječ je o bivšem reprezentativcu Bosne i Hercegovine, koji je za naš nacionalni tim upisao dva nastupa. U martu 2007. Božić je dobio prvi poziv za reprezentaciju Bosne i Hercegovine kod selektora Fuada Muzurovića. Na međunarodnoj sceni debitovao je 8. septembra 2007. godine, ušavši kao zamjena za Darka Maletića u porazu od Mađarske rezultatom 1:0.

Njegova druga i posljednja reprezentacija bila je prijateljska utakmica protiv Bugarske u augustu 2008. kada smo izgubili na Bilinom polju rezultatom 2:1, a selektor je bio Ćiro Blažević.

Rođen je 25. maja 1983. godine u Tuzli i igrao je na poziciji veznog igrača. Već u mladosti se odlučio da pređe u Srbiju, gdje je i započeo svoju profesionalnu karijeru.

Profesionalnu karijeru započeo je u Loznici, odakle se potom redom selio u Radnički Stobeks, bivši Beograd, Videoton, Ujpešt, Slovan iz Bratislave, Ašdod, Borac iz Čačka, Šangaj Šenhuu, Simruk, Panahaiki, Voždovac, a potom se ponovo vratio u Borac i Loznicu gdje je završio svoj put 2016. godine.

Interesantno je da je u dresu Šangaja Šenhue igrao zajedno sa Nikolasom Anelkom (Nicolas Anelka).

Na veliku žalost, u međuvremenu je počeo voditi drugu borbu, onu za život, pošto mu je ustanovljen rak na mozgu zbog kojeg je prošao kroz dvije teške operacije. Nažalost, bolest je bila isuviše agresivna, pa Mario nije uspio da pobijedi.

Iza sebe je ostavio troje dece.

Učitaj još novosti