29. 03. 2023 - 11:08
Nakon Rusije, još jedna reprezentacija bi mogla biti izbačena...
907
Shares
Nakon Rusije, još jedna reprezentacija bi mogla biti izbačena iz kvalifikacija za EURO!

Nakon Rusije, još jedna reprezentacija bi mogla biti izbačena iz kvalifikacija za EURO!

29. 03. 2023 - 11:08
0
Shares

Na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj sigurno se neće naći Rusija koja je suspendovana iz svima poznatih razloga, a UEFA razmatra izbacivanje još jedne reprezentacije iz kvalifikacija.

Prije šest dana počele su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, te su zaključno sa sinoćnjim utakmicama odigrane utakmice prva dva kola.

Dva lica Zmajeva, pobjednički mentalitet Hrvata i velika glavobolja za Haalanda
Rezime prva dva kola kvalifikacija za EURO
Dva lica Zmajeva, pobjednički mentalitet Hrvata i velika glavobolja za Haalanda
Prije oko 2h
Zbog suspenzije od strane UEFA-e i FIFA-e u kvalifikacijama nema Rusije, a krovna kuća evropskog fudbala razmatra mogućnost da suspenduje još jednu selekciju.

U pitanju je reprezentacija Bjelorusije koja je smještena u grupu I zajedno sa selekcijama Švicarske, Rumunije, Kosova, Andore i Izraela. 

UEFA će odluku donesenu u slučaju Bjelorusije utvrditi na sljedećem sastanku Izvršnog komiteta, koji će se održati 4. aprila.

O isključenju Bjelorusije iz kvalifikacija raspravlja se jer je Bjelorusija saveznik Rusije, zemlje koju su UEFA i FIFA već suspendovale. 

Ako Bjelorusija bude suspendovana, pobjede Švicarske i Rumunije protiv ove selekcije biti će izbrisane, kao da se utakmice nisu ni igrale.

Švicarci su ih pobijedili u Minsku s 0:5 u prvom kolu, dok su ih sinoć s 2:1 u Bukureštu savladali Rumuni, no ti će se rezultati obrisati ako do suspenzije dođe. 

Bjelorusija je uz Andoru i autsajder u svojoj grupi, te je bez bodova i s gol-razlikom od -6 zakucana za dno tabele nakon dvije odigrane utakmice.

"UEFA već dugo namjerava da razgovara o situaciji u Bjelorusiji na sljedećem sastanku našeg Izvršnog komiteta", istakao je Aleksandar Čeferin, predsjednik UEFA-e. 

 


Sportsport.ba

Učitaj još novosti