28. 03. 2023 - 18:36
Mlada reprezentacija BiH vezala i treću pobjedu, Nick...
907
Shares
Mlada reprezentacija BiH vezala i treću pobjedu, Nick Salihamidžić debitovao u našem dresu

Mlada reprezentacija BiH vezala i treću pobjedu, Nick Salihamidžić debitovao u našem dresu

28. 03. 2023 - 18:36
0
Shares

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u Velikoj Gorici (Hrvatska) u prijateljskom susretu selekciju Kine sa 2:0.

Naša reprezentacija treći put u nizu upisala je trijumf i tako nastavila s progresom. Nakon Bugarske i Slovenije, na red je došla i selekcija Kine. U-21 tim BiH poveo je u finišu prvog poluvremena preko Admira Bistrića. To je bio rezultat prvog dijela.
Nastavak donosi veliki broj izmjena koje je napravio selektor Igor Janković, a šansu je ukazao i mladom Nicku Salihamidžiću pa je tako sin proslavljenog Hasana Salihamidžića debitovao u nekoj od bh. reprezentacija.

Nastavak utakmice donosi dobru igru naših izabranika i još jedan gol, a za konačnih 2:0 u nadoknadi je pogodio Filip Čuić.

"Iskoristili smo ovaj termin da vidimo u kakvoj su formi naši reprezentativci. Ono što nas raduje je to što smo ostvarili još jednu pobjedu, treću uzastopnu. Također, pozitivna stvar je i što nismo primili gol. Čestitam igračima na tome. Ipak, vrijeme je danas dosta uticalo na igru. Jak vjetar nije dozvolio ekipama da imaju mirnoću u pasu i organizaciji igre. Međutim, kad se na kraju sve sabere i oduzme, smatram da smo više pokazali od Kine i zasluženo smo pobijedili", rekao je selektor Igor Janković nakon utakmice.

Bosna i Hercegovina nastupila je u sastavu: Nikola Ćetković (74. Muhamed Šahinović), Filip Račić (61. Amar Drina), Alden Šuvalija (61. Tarik Kapetanović), Silvio Ilinković (74. Eldar Mehmedović), Enver Kulašin (74. Anes Krdžalić), Madžid Šošić (74. Andrija Drljo), Admir Bristrić (61. Nail Omerović), Ivan Bašić (83. Amar Tahrić), David Čavić (61. Filip Čuić), Mustafa Šukilović (74. Stefan Đurić), Harun Karić (46. Nick Salihamidžić). Selektor: Igor Janković.

Učitaj još novosti