28. 03. 2023 - 20:36
Aguera pitali o Haalandu, on se sjetio Džeke: To je sjajan...
907
Shares
Aguera pitali o Haalandu, on se sjetio Džeke: To je sjajan primjer za saradnju

Aguera pitali o Haalandu, on se sjetio Džeke: To je sjajan primjer za saradnju

28. 03. 2023 - 20:36
0
Shares

Legendarni napadač Manchester Cityja Sergio Aguero prisjetio se trenutaka dok je na terenu bio s Edinom Džekom i Alvarom Negredom na Etihadu.

Aguero i Džeko donijeli su Cityju toliko željenu titulu na spektakularan način 2013. godine. Činilo se da ne mogu zajedno igrati jer su obojica centralni napadači, ali se to nebrojeno puta pokazalo kao netačno jer su Aguero i Džeko mnogo toga dali Građanima.

Iako više nije aktivan nogometaš, Aguero i dalje mnogo voli i prati svoj City u kojem je proveo najbolje dane karijere.

Stoga, u velikom intervjuu za zvaničnu stranicu Manchester Cityja poručio je: "Borit ćemo se do kraja za titulu", aludirajući na žestoku borbu s Arsenalom za pehar u Premier ligi.

U intervjuu je dobio i pitanje o svom nasljedniku u Cityju Erlingu Haalandu. Sjajni Norvežanin ove sezone u svim takmičenjima već je stigao do brojke od 42 gola.

Novinare je zanimalo da li bi Aguero mogao igrati zajedno s Haalandom u vrhu napada u startnih 11. Ističe da je već to prošao s Edinom Džekom i Alvarom Negredom.

"To bi bilo lijepo, zar ne? Mislim da bi se mogli dobro nadopunjavati. Igrao sam s nekim pravim napadačima poput Haalanda tokom moje karijere", rekao je Aguero, a potom nabrojao neke od njih:

"U Cityju sam imao Edina Džeku i Alvara Negreda. Oni su sjajni primjeri. Rezultat je uvijek bio vrlo dobar. Kada bi jedan bio unutra, drugi bi bio vani. To nam je omogućilo stvaranje opasnijih situacija i tako smo postigli mnogo golova. Siguran sam da bi to bio slučaj i s Haalandom koji je imao nevjerovatan početak života u Cityju", rekao je Aguero.
Podsjetimo, Aguero je bogatu karijeru završio na ružan način jer se morao oprostiti zbog problema s radom srca. Bio je član Barcelone u tim trenucima.

Najduži dio karijere proveo je u Manchester Cityju, a tokom 10 godina osvojio je 15 zvaničnih trofeja na Etihadu.

Učitaj još novosti