28. 03. 2023 - 18:02
VOLIO JE TO Igrao s Barcelonom polufinale Lige prvaka, ali...
907
Shares
VOLIO JE TO Igrao s Barcelonom polufinale Lige prvaka, ali suze mu krenu kada se sjeti Hull Cityja

VOLIO JE TO Igrao s Barcelonom polufinale Lige prvaka, ali suze mu krenu kada se sjeti Hull Cityja

28. 03. 2023 - 18:02
0
Shares

Unatoč igranju u polufinalu Lige prvaka i za brazilsku reprezentaciju, Geovanni je svoje vrijeme u Hull Cityju ocijenio najboljim u svojoj karijeri.

Geovanni (43) je karijeru počeo u brazilskom Cruzeiru, a 2001. godine došao je u Barcelonu. Bio je potom posuđen Benfici, koja je otkupila njegov ugovor, a zatim se vratio u Cruzeiro, a onda 2007. otišao u Englesku gdje je igrao za Manchester City i Hull.

Upravo u Hull Cityju je najviše uživao i smatra da je bio njegov najbolji period u karijeri iako je s Barcelonom bio polufinalista Lige prvaka 2002. godine.

Geovanni je upisao 93 nastupa za Hull i postigao 19 golova u svoje dvije sezone, a njihovo eventualno ispadanje pod vodstvom Iaina Dowiea nije pokvarilo njegova sretna sjećanja.

"Hull mi je bio poput porodice. Bilo je to pravo prijateljstvo: svima nam je stvarno stalo jedni do drugih. Baš sam jučer razgovarao s Ianom Ashbeejem. Bio je naš kapiten, izuzetan tip", rekao je Brazilac za The Athletic.

"Bila je to atmosfera malog grada i tamo sam se osjećao kao kod kuće. Klub mi se stvarno uvukao pod kožu".

Nakon što je bez problema uspio navesti 12 sjajnih saigrača, uključujući Nickyja Barmbyja i Deana Windassa, Geovanni je primijetio da čak i kada govori o klubu zadržava suze.

U karijeri koja je uključivala pomaganje Benfici da prekine 11-godišnje čekanje na naslov portugalskog prvaka i igranje uz Xavija, Geovanni bi se možda najviše pamtio po svom vremenu u Hullu.

Osim što je zabio njihov prvi gol u Premier ligi na svom debiju protiv Fulhama, pogodio je za izjednačenje s 25 metara protiv Arsenala prije nego što su upisali povijesnu pobjedu od 2:1 u gostima na Emiratesu.

Samo sedam dana nakon toga, Brazilac je pogodio iz slobodnog udarca s 30 metara u pobjedi nad Tottenhamom, a kasnije je postigao pogodak protiv Manchester Uniteda.

Nazvavši odluku da se pridruži Hullu jednom od "najboljih odluka u svom životu", također je istaknuo Brownovo razumijevanje igre kao jedno od najboljih od svih menadžera s kojima je radio.

Nakon što je napustio klub nakon što je sljedeća sezona završila ispadanjem, Geovanni je prije umirovljenja 2013. nastavio igrati za San Jose Earthquakes, Vitoriju, America-MG i Bragantino.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti