28. 03. 2023 - 17:35
MNOGO JE JAK Grealish otkrio tajnu najsnažnijih listova u...
907
Shares
MNOGO JE JAK Grealish otkrio tajnu najsnažnijih listova u nogometu, štucne s 15 godina nije mogao nositi

MNOGO JE JAK Grealish otkrio tajnu najsnažnijih listova u nogometu, štucne s 15 godina nije mogao nositi

28. 03. 2023 - 17:35
0
Shares

Osim što je kvalitetan igrač, ali i vrlo temperamentan van terena, Jack Grealish je prepoznatljiv po najdefiniranijim mišićima lista u svijetu nogometa. Otkrio je da to nema veze s treninzima.

Grealish, koji je srušio rekord engleskog nogometa transferom u Manchester City, već godinama privlači pažnju zbog nevjerovatno snažnih listova na nogama. O njima se priča otkako se pojavio u svijetu nogometa.

Zbog mišića na nogama Grealish se razlikuje od gotovo svih, uključujući i svoje kolege koji su profesionalni nogometaši. Upravo o tome govorio je u intervjuu za Daily Mail.

screenshot-11

Grealish je otkrio da njegovi listovi nemaju nikakve veze s treningom, već da je od davnina imao takve mišiće. Tvrdi da je to vezano za genetiku i njegovu porodicu.

"Zapravo, ne radim ništa posebno. To je samo dio moje porodice. Moj djed je oduvijek imao velike listove dok je igrao nogomet. Nikakve vježbe za to ne radim. Iskreno, to imam od rane mladosti", rekao je engleski reprezentativac.

Grealishovi listovi dolaze do izražaja jer ovaj nogometaš nosi spuštene štucne dok je na terenu. Otkrio je zbog čega je to slučaj.

"Mislim da sam imao 14 ili 15 godina, a Macron nam je bio sponzor u Aston Villi. Njihove štucne znale su se skupiti tokom pranja i nisam ih mogao prebaciti preko listova. Počeo sam ih nositi ispod listova na treningu i te sezone sam odigrao jako dobro. Onda sam to počeo na utakmicama i ostalo mi je zbog toga što sam odigrao odličnu sezonu", zaključio je sjajni Englez.

Krilni nogometaš ove sezone postigao je tri gola za Manchester City te dodao sedam asistencija.

Učitaj još novosti