03. 02. 2023 - 08:02
Isco slomio srca berlinskih navijača, a sada bi mogao pojačati...
907
Shares
Isco slomio srca berlinskih navijača, a sada bi mogao pojačati trenutno najočajniji klub na planeti

Isco slomio srca berlinskih navijača, a sada bi mogao pojačati trenutno najočajniji klub na planeti

03. 02. 2023 - 08:02
0
Shares

Njemački bundesligaš Union Berlin bio je baš blizu da dovede ove zime Isca. Sve je bilo dogovoreno, no na kraju je propao transfer kojeg su u Berlinu smatrali najvećim u historiji kluba.

Pojačanje iz snova je za jednog od favorita za naslov u Bundesligi (Union ima samo bod manje od Bayerna) propalo u posljednji čas.

Bild javlja kako je višestruki evropski prvak s Real Madridom uz platu očekivao pozamašan bonus, zbog čega je na kraju odbio da potpiše ugovor.

Nijemci su navodno pristali na milion i pol eura, no pokazalo se da igrač misli samo na prvu od dvije rate. Ukupno je, uz platu od milijun, očekivao i bonus od tri miliona eura, što je za Nijemce bilo previše i onda su jednostavno odustali.

Isco je na neki način ostavio na cjedilu drugoplasirani tim Bundeslige, koji će u nastavak sezone morati bez jednog od ofanzivaca koji bi im sasvim sigurno donio mnogo dobrih stvari u igri prema naprijed.

Podsjećamo, Isco je s Union Berlinom dogovorio ugovor do ljeta 2024. godine s opcijom produženja na još jednu sezonu i kada je trebao biti ozvaničen ovaj posao sve je palo u vodu.

Španac je napustio španskog prvaka prošlog ljeta nakon gotovo desetljeća provedenog na Bernabeuu. Potpisao je potom dvogodišnji ugovor s još jednom ekipom iz La Lige Sevillom uoči aktuelne sezone.

Međutim, nakon samo četiri mjeseca obje su strane sporazumno raskinule ugovor, a Isco je u tom periodu imao samo jedan gol i tri asistencije u 19 utakmica.

Isco je i dalje slobodan, pa 30-godišnjak sada može da potpiše za bilo koga, ali nije baš da ima hrpu dobrih ponuda.

No, jedna je posebno zanimljiva. Stigla je iz Engleske i od najočajnijeg kluba na svijetu u ovom trenutku, od ekipe Evertona koja se raspada i koja kuburi na dnu Premiershipa, sa izglednim šansama da ispadne iz lige.

Istini za volju, Iscu bi igranje u Premier ligi svakako bilo privlačno, ali teško da će pristati da ode u ekipu u kojoj od početka sezone ništa ne ide kako treba, ali za razliku od Uniona, moći će bez problema da udovolji svim igračevim zahtjevima.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti