02. 02. 2023 - 11:44
Razočaranom Ziyechu ipak nisu potonule sve lađe: Našao se...
907
Shares
Razočaranom Ziyechu ipak nisu potonule sve lađe: Našao se neočekivani spasioc, izgleda da će u ovaj klub

Razočaranom Ziyechu ipak nisu potonule sve lađe: Našao se neočekivani spasioc, izgleda da će u ovaj klub

02. 02. 2023 - 11:44
0
Shares

Hakim Ziyech zbog bizarnog problema i nevjerovatnog propusta Chelseaja nije ostvario transfer u PSG ove zime, no marokanski fudbaler bi na kraju ipak mogao napustiti London jer se sada povezuje s turskim velikanom Bešiktašom.

Hakim Ziyech nije postao član PSG-a iako je u Parizu čekao potvrdu da je dogovor zvaničan kako bi mogao pozirati u dresu francuskog šampiona.

Međutim, fokusirani završetkom posla za Enza Fernandeza, čelnici Chelseaja napravili su amaterske poteze u poslu s PSG-om i transfer je na kraju propao.

Chelsea je čak tri puta slao dokumente za Ziyecha na adresu Parižana, ali ono što je nevjerovatno jeste da su svaki put pogriješili i slali pogrešne dokumente zbog čega je transfer i propao.

PSG je pokušao spasiti stvari. Uputili su apel FIFA da transfer bude realizovan, ali je krovna kuća svjetskog fudbala to odbila i Ziyech se bijesan vratio u London.

Ipak, moguće je da će 29-godišnji krilni napadač ipak napustiti Chelsea. Otvorila mu se mogućnost da pojača redove turskog velikana Bešiktaša.

Prijelazni rok u Turskoj traje još šest dana. Rukovodstvo istanbulskog kluba pokušava realizovati dolazak Ziyecha i trenutno su u fazi proračuna potencijalnih troškova.

U narednim satima bi se mogla očekivati zvanična ponuda o posudbi na adresu Chelseaja i vidjet ćemo je li Marokanac spreman zaigrati u Turskoj.

Ziyech je član Chelseaja postao 2020. godine. Stigao je iz Ajaxa za 40 miliona eura, ali nije se nešto posebno iskazao u dresu londonskih Plavaca.

Za tim sa Stamford Bridgea marokanski fudbaler odigrao je ukupno 98 utakmica i postigao je 14 pogodaka, te često ima ulogu rezerve bez velike minutaže.

Prije Chelseaja i Ajaxa Hakim Ziyech je nastupao za Twente i Heerenveen u kojem je prošao sve omladinske selekcije.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti