03. 02. 2023 - 08:12
Nottingham Forest doveo i jubilarno 30. pojačanje
907
Shares
Nottingham Forest doveo i jubilarno 30. pojačanje

Nottingham Forest doveo i jubilarno 30. pojačanje

03. 02. 2023 - 08:12
0
Shares

Nottinhgam Forest ove sezone je izborio plasman u Premiership, a fudbalska javnost bila je iznenađena brojem pojačanja koje su doveli.

Od početka sezone, pa sve do sada, čelnici ovog kluba doveli su čak 29 pojačanja, ali ubrzo će biti predstavljeno i pojačanje broj 30.

Prijelazni rok u Engleskoj je gotov, ali to pravilo ne vrijedi za slobodne igrače, a jedan od njih je Andre Ayew koji ima 33 godine.

Kapiten Gane je bez angažmana nakon što je odlučio da raskine ugovor sa Al-Saddom iz Katara, a odmah se javio Nottingham kako bi ga doveo u svoje redove.

Ovaj krilni napadač će ubrzo i zvanično postati novi nogometaš Nottingham Foresta, a samo je pitanje trenutka kada će klub to i objaviti.

Notingham se trenutno nalazi na 13. poziciji u Premiershipu, te će izboriti opstanak u ligi, naravno ukoliko nastave sa ovakvim igrama.

Sa druge strane, sigurno je da će oboriti rekord kada je riječ o broju pojačanja u Premiershipu, barem godinama unazad.

Sve oko ovog transfera potvrdio je i Fabrizio Romano, koji je poznat kao specijalista za transfere.

"Andre Ayewe je dogovorio sve sa Nottingham Forestom. Ugovor će biti potpisan na šest mjeseci. Ayew se nalazi u Velikoj Britaniji i uskoro će obaviti ljekarske preglede", napisao je Romano.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti