05. 01. 2023 - 13:08
GOTOVO JE, DINAMO PRODAO ORŠIĆA! Ovo su svi detalji transfera,...
907
Shares
GOTOVO JE, DINAMO PRODAO ORŠIĆA! Ovo su svi detalji transfera, postao najskuplji igrač u povijesti kluba stariji od 30 godina

ODLAZI U SOUTHAMPTON

GOTOVO JE, DINAMO PRODAO ORŠIĆA! Ovo su svi detalji transfera, postao najskuplji igrač u povijesti kluba stariji od 30 godina

05. 01. 2023 - 13:08
0
Shares

Dinamo je prodao Mislava Oršića u Southampton. Najbolji Dinamov europski strijelac u povijesti je na liječničkom pregledu nakon kojega će potpisati ugovor s posljednjom momčadi Premier lige. Englezi će Dinamu platiti šest miliona eura i još dva milijuna kroz bonuse od kojih je najveći onaj za ostanak Southamptona u ligi.

Oršić je u Dinamu imao 1.2 miliona eura godišnje plate i za očekivati je da će u Southamptonu imati barem dvostruko više. Najbolje plaćeni igrač u klubu James Ward-Prowse zarađuje 5.9 miliona eura po sezoni, a samo sedmorica igrača Southamptona imaju manju platu od 1.2 miliona eura po sezoni.

Southampton sljedeću utakmicu igra u subotu u FA Cupu protiv Crystal Palacea, a četiri dana kasnije u Liga kupu protiv Manchester Cityja. Prva sljedeća prvenstvena utakmica je 14. januara u gostima kod Evertona.

Oršić je najskuplji Dinamov igrač u povijesti stariji od 30 godina, a ovim poslom je prihode od transfera ove sezone podigao na ukupno 20 miliona eura. Za 7.5 miliona eura prodao je Bartola Franjića u Wolfsburg, za 3.5 Kristijana Jakića u Eintracht, a za ukupno 3.2 miliona eura je prodao Petra Stojanovića, Amera Gojaka i Komnena Andrića.

Učitaj još novosti