06. 01. 2023 - 16:15
BUUUUUUM, OVO BI BILA KRUNA BLISTAVE KARIJERE! Španski velikan...
907
Shares
BUUUUUUM, OVO BI BILA KRUNA BLISTAVE KARIJERE! Španski velikan želi Edina Džeku

DA LI ĆE ZAISTA PREĆI NA SANTIAGO BERNABEU?

BUUUUUUM, OVO BI BILA KRUNA BLISTAVE KARIJERE! Španski velikan želi Edina Džeku

06. 01. 2023 - 16:15
0
Shares

Edin Džeko je golom protiv Napolija najavio sjajno 2023. godinu. Bh. kapiten odlično je glavom pogodio u derbiju i nanio Napolitancima prvi poraz sezone.

Ujedno, Dijamant je svima pokazao da je klasa, te da je prvi Inzaghijev izbor, bez obzira što su u timu Romelu Lukaku i Lautaro Martinez.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Edin Dzeko (@edindzeko)

Međutim, još uvijek nije sigurno ostaje li Džeko i naredne sezone član Intera, prije svega jer mu na ljeto ističe ugovor i slobodan je pregovarati s potencijalnim kupcima već sada.

Italijom je kao grom iz vedra neba odjeknula vijest da Real Madrid želi dovesti bh. napadača, a u priču se navodno uključio i Tottenham.

Prema pisanju italijanskog lista Calciomercato, Real Madrid je obnovio svoja interesovanja od ljeta za akviziciju usluga Edina Džeke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Inter (@inter)

Ovakvi navodi nisu neosnovani, jer je Džeko pobjedničkim golom protiv Napolija pokazao da i sa 36 godnia može biti više nego koristan na terenu. Real Madrid u svojim redovima osim Karima Benzeme nema izraženog klasičnog centarfora spremnog da postigne deset ili više golova.

Toga je svjestan i trener Madriđana Carlo Ancelotti, koji bi prema pisanju italijanskih medija mogao ponuditi Džeki mjesto u timu. Džeki je Real Madrid sigurno primamljiva opcija od Tottenhama.

Ostaje da se vidi šta će Džeko kojem ističe ugovor na ljeto odlučiti, te da li u ovim glasinama italijanskog magazina ima istine.

Učitaj još novosti