05. 01. 2023 - 12:25
BUUUUUUUUM? Jedna od najboljih Francuza s Mundijala od januara...
907
Shares
BUUUUUUUUM? Jedna od najboljih Francuza s Mundijala od januara u velikanu Premiershipa gdje će mu lopte stizati ‘kao na tacni’?

GIROUD BI MOGAO PUT OLD TRAFFORDA

BUUUUUUUUM? Jedna od najboljih Francuza s Mundijala od januara u velikanu Premiershipa gdje će mu lopte stizati ‘kao na tacni’?

05. 01. 2023 - 12:25
0
Shares

Ovih dana pojavile su se bombastične informacije da bi francuski napadač Olivier Giroud iznenada mogao napustiti ekipu Milana.

Giroud se dobro snašao u redovima aktuelnog prvaka Italije, a sa ‘Rossonerima’ je upravo prošle sezone osvojio titulu na koju su čekali 11 godina.

Ipak, sada se pojavila priča da bi Francuz mogao napustiti San Siro i ponovo se vratiti na njemu itekako poznatu nogometnu destinaciju, tačnije u Premier ligu.

Naime, za usluge iskusnog napadača zainteresovan je Manchester United. ‘Crveni đavoli’ su u potražnji za centarforom, dok se Giroud nametnuo kao prava opcija.

Engleskom velikanu je bivši nogometaš Arsenala i Chelseaja posebno privlačan baš zato što ima iskustvo igranja u najjačoj ligi svijeta, pa imaju plan da sve završe već u januaru, prenosi ugledni The Times.

Igraču ugovor sa Milanom ističe na kraju tekuće sezone, te je ovo prava prilika za klub da nešto zaradi. No, još uvijek nije poznato kolika bi bila cijena mogućeg transfera.

Giroud je na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu postao i najbolji strijelac u povijesti reprezentacije Francuske sa 53 postignuta pogotka u dresu ‘Tricolora’. Svakako, nema sumnje da bi na Old Traffordu imao “svoje asistente” u vidu, prije svega, Brune Fernandesa i Christiana Eriksena…

Učitaj još novosti