02. 01. 2023 - 16:04
UPUTIO JE NAJJAČI ŠUT IKADA, A ONDA JE STIGAO TELEFONSKI...
907
Shares
UPUTIO JE NAJJAČI ŠUT IKADA, A ONDA JE STIGAO TELEFONSKI POZIV: Velika karijera je momentalno ugašena!

ADRIANO

UPUTIO JE NAJJAČI ŠUT IKADA, A ONDA JE STIGAO TELEFONSKI POZIV: Velika karijera je momentalno ugašena!

02. 01. 2023 - 16:04
0
Shares

Nekad je jedan telefonski poziv dovoljan da čovjek izgubi volju za životom. Na svojoj koži je to najbolje osjetio fudbaler koji je svojevremeno smatran najboljim na svijetu. Ulice i dan danas pričaju o njegovoj nadmoći nad rivalima. Ostao je neprežaljeni talenat svjetskog fudbala.

U jednom trenutku je bio najbolji fudbaler na svijetu. Iako to priznanje nikada nije dobio. Nema te odbrane koja nije strahovala od njega. Brzina, snaga, tehnika, razoran udarac Prototip modernog fudbalera.

Iako je već dugo godina u fudbalskoj penziji njegov udarac je i dalje najsnažniji u historiji jedne od najjačih liga svijeta. Urbana legenda kaže da se presla tresla satima nakon utakmice.

Bez obzira što nije postigao gol o pogođenoj prečki se priča duže od decenije i pol. U tom trenutku je to bio nasnažniji zabilježeni udarac ikada.

Inter je na San Siru igrao protiv Palerma. Adriano se namjestio na svoju lijevu nogu, opalio i uzdrmao okvir gola. Lopta je putovala brzinom od 140 km/h.

OVDJE pogledajte taj udarac.

Do tada niko nikada barem prema zvaničnim podacima nije uputio toliko snažana udarac prema protivničkom golu. Bila je to najava još bolje karijere koja je već tada bila velika.

Ipak, ubrzo nakon toga je stigao poziv koji niko ne želi da primi. Brazilcu su javili da mu je otac preminuo. Od tog bola i težine se nikada nije oporavio, piše sportsport.ba.

"Kada mi je otac umro za mene fudbal više nije bio isti. Bio sam na drugoj strani svijeta, u Italiji, daleko od porodice i nisam mogao da se nosim s tim."

"Bio sam tako depresivan. Počeo sam mnogo da pijem. To nije imalo nikakve veze sa Interom, samo sam želio da idem kući", kazao je Adriano prije nekoliko godina.

Vijest o smrću Almira Leita Ribeira je stigla kada je njegov sin krenuo ka vrhu. Od tada je svaki gol posvetio njemu. Zastao bi, podigao ruke i pogledao u nebo.

Ipak, mentalna bol je toliko bila snažna da popularni Imperator više nikad nije igrao vrhunski fudbal. Mnogi klubovi su mu dali šansu, ali nije uspio da vrati stari sjaj.

Učitaj još novosti