27. 12. 2022 - 12:50
Gattuso se u životu bojao samo jednog čovjeka i to radi novca:...
907
Shares
Gattuso se u životu bojao samo jednog čovjeka i to radi novca:

LEGENDARNI FUDBALER OTKRIO DETALJE

Gattuso se u životu bojao samo jednog čovjeka i to radi novca: "Da to nisam uradio, prebio bi me"

27. 12. 2022 - 12:50
0
Shares

Iako ga nikad nije krasila tehnika Gennaro Gattuso je sigurno u grupi među najzahvalnijih igrača koji su ikad igrali fudbal. Sve manje je nadoknađivao nevjerovatnom borbenošću zbog čega su ga jako cijenili svi njegovi treneri.

Gattuso je većinu svoje fudbalske karijere proveo u Milanu gdje je stekao i svjetsku slavu, ali je jedan dio karijere je proveo igrajući za Glasgow Rangerse.

Svjetski prvak s Italijom je sada trener Valencije, a na Ibrox je stigao početkom svoje karijere, zadržao se samo jednu sezonu pošto je prodat Salernitani za četiri milona funti nakon ocjene Dicka Advocaata da nije dovoljno dobar za popularne Policajce.

Na odlazak u Rangerse natjerao ga je jedini čovjek kojeg se plašio u životu. Uradio je to radi novca, a Gattuso se plašio batina.

"Nisam želio ići u Glasgow. Odigrao sam dvije sezone u Serie B i izborio sam Seriju A sa Perugijom, gdje sam odigrao osam utakmica bez ugovora. Zatim sam igrao finale Euroa do 19 godina s Italijom."

"Jednog dana dolazi moj otac i kaže mi da je predstavnik Glasgow Rangersa došao u grad i ponudio mi ugovor. Nisam želio ići i to sam rekao ocu."

"Rekao mi je da je novac koji su nudili bio toliki da nije mogao ni napisati ukupnu cifru. Rekao mi je da je to četiri puta više od njegove ukupne zarade u životu."

"Kada sam ipak rekao ne, rekao je da će me prebiti ako to ne prihvatim, pa sam potpisao za Rangerse!"

"Otišao sam u Glasgow i nisam poznavao nikoga i nisam imao dvije riječi na engleskom, ali nakon dvije sedmice izgledao sam kao škotski igarč. Trenirao sam tri ili četiri puta dnevno, odlazio bih satima u teretanu."

"Znao sam da nemam sjajnu tehniku, ali sam se pripremao da mentalno uništim svog protivnika. Posvetio sam svoj život fudbalu", ispričao je legendarni fudbaler.

Tokom igračkih dana Gattuso je između ostalog osvojio dvije Lige prvaka sa Milanom te Svjetskog prvenstvo sa Italijom. Kopačke je odmah zamijenio trenerskim odijelom. Vodio je niz klubova u Italiji poput Milana i Napolija, a trenutno je na klupi Valencije. 

Učitaj još novosti