11. 12. 2022 - 08:08
Real Madrid će se vjerovatno riješiti zvijezde kako bi otvorio...
907
Shares
Real Madrid će se vjerovatno riješiti zvijezde kako bi otvorio prostor za dolazak mladog Hrvata

Real Madrid će se vjerovatno riješiti zvijezde kako bi otvorio prostor za dolazak mladog Hrvata

11. 12. 2022 - 08:08
0
Shares

Joško Gvardiol zaludio je nogometni svijet nastupima za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu. Mladi defanzivac Leipziga jedan je od najboljih defenzivaca takmičenja u Kataru te će vjerovatno u jednom od dva naredna prijelazna roka napustiti Leipzig i potpisati za neki od najvećih europskih klubova.

Ovog ljeta se Gvardiol povezivao sa Chelseajem, ali je na kraju ipak ostao u Njemačkoj i produžio ugovor. Njegov agent Marjan Šišić tvrdi da još uvijek nema dogovora s nekim od zainteresovanih klubova.

"Što se tiče mogućeg transfera na ljeto 2023., ne žuri nam se i mogu razjasniti da nema nikakvih dogovora ni s kojim klubom. Naravno, puno vrhunskih klubova se zanima za njega, ali Joško ima dugogodišnji ugovor s Leipzigom i potpuno je sretan ondje. Nevjerovatno se razvija i igra vrlo dobro pod trenerom Marcom Roseom", rekao je Šišić.

Španski mediji javljaju da je Real jako zainteresiran za Gvardiola, a i sam on navodi kako mu je želja jednog dana nositi dres najvećeg kluba na svijetu. 

Katalonski Sport piše da je Real krenuo po Gvardiola te da već ima plan za dovođenje 20-godišnjeg stopera. Madriđani su spremni prodati Ferlanda Mendyja kako bi doveli Gvardiola. 

"Mendy je u Real stigao prije tri sezone, ali još nije eksplodirao. Madriđani su izrazili namjeru da prodaju Francuza, a za njegovo dovođenje zainteresirani su Chelsea, United i PSG. Novac od Mendyja Real planira uložiti u Gvardiola", piše Sport.

Očekuje se da Gvardiol promijeni klub za odštetu od stotinjak miliona eura. Time bi postao najskuplji defanzivac u historiji jer bi s vrha skinuo dosadašnjeg rekordera Harryja Maguirea, za kojeg je Manchester United prije tri godine Leicesteru platio 87.1 milion eura.

Leipzig bi na Gvardiolu mogao zaraditi pet puta više od onog koliko ga je platio Dinamu. Gvardiol je, naime, u Leipzig prešao uz odštetu od 18.8 miliona eura, navodi Transfermarkt, i to prošlog ljeta, pa ga Leipzig tako brzo, ali i uz ogroman profit, prodaje dalje.

Dinamo prema dogovoru s Leipzigom ima 20 posto od Leipzigove zarade prilikom transfera Gvardiola u treći klub.


Index.hr

Učitaj još novosti