08. 12. 2022 - 16:14
NIJE TO TO Nogometaš Manchester Cityja na ljeto pravi...
907
Shares
NIJE TO TO Nogometaš Manchester Cityja na ljeto pravi iznenađujući transfer

NIJE TO TO Nogometaš Manchester Cityja na ljeto pravi iznenađujući transfer

08. 12. 2022 - 16:14
0
Shares

Narednog ljeta sprema se senzacionalan transfer, barem ako je vjerovati italijanskim medijima koji su prenijeli informaciju da će Jack Grealish pojačati ekipu Milana.

Naime, Milan će jako aktivan biti i u januaru jer žele pojačati ekipu koja će do kraja sezone pokušati stići Napoli i osvojiti prvo mjesto.

Napoli je trenutno prvi i ima prednost od osam bodova u odnosu na Milan, ali u ovom klubu se još ne predaju.

Paolo Maldini kao glavni operativac Milana kada je riječ o tržištu nogometaša, već su počeli i sa planovima za narednu sezonu.

Glavna meta navodno će tada biti nogometaš Manchester Cityja, Jack Grealish, najsljuplji igrač u historiji Premiershipa.

Njega je Manchester City Aston Villi platio čak 117.5 miliona funti, te je tako postao najskuplji igrač ikada u Premier ligi.

Milan će, vjerovatno na ljeto, prodati svog najboljeg igrača, a radi se naravno o Rafaelu Leau, a Gralish će biti zamjena za njega.

Naravno Manchester Cityj će ga morati pustiti za mnogo manje novca, jer on nije uradio sve ono što se očekivalo od njegovog dolaska, pa mu je cijena pala.

Leao ima još godinu i pol ugovora sa Milanom, a ako odbije potpisati novi ugovor klub će ga morati prodati na ljeto.

Ostaje da vidimo šta će se dešavati kada je riječ o transferima, ali jasno je da Milan očekuju velike promjene nakon što prodaju Leaa.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti